Следва

Изкуството на класовото разделение: кучето, салфетките, чаят и всички други издайници на аристократичността

Значение и значимост на роклята на Синди Крауфорд, смел символ на свободата

Годината е 1992 г. и с една изцяло черна рокля „Versace“, Синди Крауфорд и Джани Версаче пренаписват историята на модата (и на женската сила)

Celebrities преди 2 години

През 1992 г. Джани Версаче представя една от най-известните си колекции, която влиза в историята веднага след създаването си, както и всички останали. В крайна сметка не става дума за класическо модно ревю, както обикновено, а по-скоро за шоу, което предизвиква провокации, социални критики, еротични обвинения по лицата, телата и ума на всеки, който ги погледне, седейки на първия ред по време на шоуто или прелиствайки модно списание. Това модно ревю от есента на 1992 г. напълно въплъщава стила, който италианския дизайнер иска да пресъздаде: силен, женствен, мощен, неочакван. Черното и златното се срещат в преплитащи се извивки, отстъпвайки място на една нова сексуалност. Дотолкова, че заглавието на шоуто е "Miss S&M", буквално садизъм и мазохизъм, от което се усещат намеренията на дизайнера, целящ да създава корсети с въжета, рокли над коленете и бюстиета, за да събира погледите и зрителите да останат без дъх.

Сред най-емблематичните визии от това модно ревю на Versace от 90-те години е черната рокля на Синди Крауфорд, носена от топмодела в чест на гала шоуто на Versace "Rock 'n Rule" за AmFar, асоциация с нестопанска цел, посветена на изследванията насочени към борбата със СПИН , превенцията срещу ХИВ и към социално образование относно заболяването. В епохата на големите политически и социални промени, които разклащат световното равновесие и визията на времето, 90-те години, по време на които триумфира Versace, целят да разбият табутата и да премахнат декадентската забрана чрез стилистични кодове, които стават канонични. Като кадрите на 26 годишната Синди Крауфорд и цял един живот на провокации, който чака пред нея.

More Celebrities

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 2 дни

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.