Следва

Грижа, добрина, човечност: BILLA и българските НПО-та като пример

Мъжествено разкопчан: не сте виждали Еманюел Макрон така

Еманюел Макрон има нова тактика в течащата в момента президентска кампания във Франция, включваща личен чар и неочаквано релаксирани кадри. Зрителките сме доволни. 

 

Celebrities преди 2 години

Докато пресата активно обсъжда Марин Льо Пен и нарастващата й популярност сред френското население, сегашният президент не отслабва хватката. Преди втория тур на гласуването на президентските избори на 24 април, официалният фотограф на Еманюел Макрон публикува поредица от кадри зад кулисите, които се оказаха наистина "горещи". На едната снимка Макрон си е жив секссимвол - бяла вталена риза от качествен памук, смело разкопчана, отдолу - мъжка гръд с обилно окосмяване, черен деним, тесен, пристегнат с колан, навити ръкави, поприлегнало тяло, готин перчем... Президентът гледа спокойно и се усмихва широко, докато седи на кожен диван в компанията на няколко телефона (четете още: Ваканцията на известните: на Лазурния бряг с френския президент и съпругата му). 

В мрежата Еманюел мигновено бе сравнен с колоси на мъжествеността като сър Шон Конъри, Бърт Рейнолдс и дори Роджър Федерер, известен с богатото си гръдно окосмяване. 

В действителност, за да победи крайнодесния кандидат, настоящият президент ще трябва да се докаже в нова светлина и да привлече подкрепата на младите хора, които към момента са изненадващо топли към Марин Льо Пен в сравнение с предишните й кампании. Тъй като броят на кандидатите за следващ президент на Франция е намален до двама от общо 12 на първия тур, сега финалистите следва да направят всичко по силите си да привлекат приблизително 50 процента от избирателите, които са имали други първоначални предпочитания.


Четете още: Големите любовни истории: Еманюел и Бриджит Макрон


При минали избори на национално, регионално и общинско ниво, избирателите отляво и отдясно исторически се обединяваха, за да държат крайната десница извън властта. Това явление е известно като "републикански фронт". Последния път Макрон победи Льо Пен с 66% от гласовете на втория тур. Експертите обаче смятат, че тези избори ще бъдат много различни: след пет години глобализъм и проевропейска политика на центристкия президент избирателите са разочаровани в известна степен, а от другата страна, крайнодесният кандидат се стреми да обедини гласоподавателите, разтревожени от кризата и нарастващите цени. 

Макрон по-рано каза, че Льо Пен има таен план Frexit, т.е. Франция да напусне Европейския съюз по подобие на Обединеното кралство и да създаде десен съюз с Полша и Унгария. Припомняме, че Макрон винаги е осъждал Brexit: "Тя иска изход, но не смее да го каже, което не е добре. Тя казва, че иска съюз на национални държави, но ще бъде притисната в ъгъла и ще се опита да направи съюз с приятелите си", каза Макрон, обсъждайки политиката на своя непримирим съперник спрямо ЕС на митинг в Източна Франция. Според сегашния президент французите са твърде лоялни към Европа, за да приемат Frexit и да се обединят с полските и унгарските популисти. „Това би било странен клуб“, каза Макрон.

Финалният тур на президентските избори е в неделя. Все си мислим, че тези съвсем неслучайни кадри са удар в десетката. Предстои да видим.  

More Celebrities