Следва

От два стола на земята: Ретрограден Меркурий - хем в Близнаци, хем в Телец - от утре

Карлос Алкарас: 8 факта за момчето-чудо, поставен под номер 3 на US Open 2022

Карлос Алкарас, испанецът с чувствени устни, излиза днес следобед в първия си мач на Откритото първенство на САЩ по тенис. Ориентираме се в очакванията си за феномена, едва 19-годишен, за който букмейкърите вещаят поне полуфинал, а иначе е с номер 3 в схемата... 

Celebrities преди 1 година

Въпреки че навърши 19 години едва на 5 май таз година, младокът от Мурсия е голямото откровение на корта, призован да донесе безброй радости на Испания и на всички любители на тениса. Мнозина го определят като наследник на Рафаел Надал, и вероятно не се заблуждават, имайки предвид какви чудеса прави на терена Карлос, включително такива, за които нямаше и намек от Рафа, когато беше тийнейджър.  

Всъщност, Карлос Алкарас Гарфия е испански професионален тенисист, който на 17-годишна възраст влиза в основната схема на Откритото първенство по тенис на Австралия като най-младият участник в историята на турнира. Подобрява рекорда на Рафаел Надал, печелейки мач от Мадрид Оупън на 18-годишна възраст. В началото на 2022 г. Карлос печели първите си титли от ATP 500 и Masters 1000 съответно на Rio Open и Miami Open и влиза в топ 10 в световната ранглиста.

Колко е висок Карлос Алкарас

Синьор Алкарас е висок 1,85 м., което го поставя малко над средния тенисист в ATP. За да си иго представим в контекст, височината на Мурсианеца е същата като тази на Роджър Федерер и Рафаел Надал, но е далеч от гигантските сантиметри на Даниил Медведев - 198 и сравнително изоставащ от, например, 188-те на Новак Джокович. Циципас, който го победи и в трите мача, в които застанаха един срещу друг, е 1,93 м.

От какво семейство произхожда и има ли си гадже?

Карлос Алкарас е роден на 5 май 2003 г. в квартал Ел Палмара на регион Мурсия, място с около 25 000 жители. Младият тенисист е кръстен на баща си, а майка му се казва Вирджиния Гарфия. Карлос има трима братя и сестри и е второто подред от четирите деца.

Гаджето на Карлос се казва Мария Гонсалес и също е тенисист. За човек, силно резервиран по отношение на личния си живот, самият факт, че Карлос Алкарас признава връзката си с колежкатаа от тенис клуба в Мурсия Мария Гонзалес Хименес е своеобразен връх на откровението. 

Колко титли има Карлос Алкарас?

През цялата си юношеска кариера Карлос Алкарас натрупва десетки медали. Шампион е на различни турнири, но ние ще се съсредоточим върху прегледа на тези, които е спечелил като професионалист. В допълнение към различните Challengers, титлите, които се открояват най-много във все още краткия, но вече завиден рекорд по шампионски устре на младока са ATP 250 от Umagthe ATP 500 в Рио де Жанейро и Count of Godóthe Miami Masters 1,000 и ATP Next Gen.

Кой е треньорът на Карлос Алкарас?

Лицето, отговорно за подготовката на Карлос Алкарас, е Хуан Карлос Фереро, също легенда на испанския тенис. Надали някой е забравил образи на валенсианеца, който се хвърля на земята, след като печели купа Дейвис на 2000 г. в Барселона, побеждавайки Лейтън Хюит в мача на финала. На 42, той не пропуска да демонстрира публично хармонията и страхотните отношения, които го свързват с младия му колега. 

Къде тренира Карлос Алкарас?

Карлос Алкарас се мести в Аликанте през 2018 г., за да се присъедини към Equelite Academy на Хуан Карлос Фереро (победител на Ролан Гарос 2003, освен останалите постижения на треньорра). Разположен в градчето Вилена, Карлос тренира за различните турнири, на които се появява през сезона. В резиденцията, в която живее Акарас, има 10 глинени корта, 9 бързи и един с изкуствена трева, за да тренира по програмата си. 

Колко пари е спечелил Карлос Алкарас?

Въпреки кратката професионална кариера предвид възрастта му, ATP разкри, че Карлос Алкарас вече е спечелил малко над 4 милиона евро благодарение на всички награди, натрупани в десетки турнири, както на сингъл, така и на двойки. 

Какво е учил Карлос Алкарас?

В момента Карлос Алкарас не учи нищо. Младият испански тенисист комбинира тренировките и първите си турнири с дистанционно завършване на гимназия, а в момента признава, че предпочита да не започва университетска кариера, защото предпочита да се съсредоточи 100% върху тениса. През февруари тази година взе шофьорска книжка.

  

More from View Sofia

Биографичен сериал за живота на София Лорен стартира по БНТ2

Events преди 11 години

Новият игрален сериал „Къщата ми е пълна с огледала” /Италия, 2010г/. е заснет по едноименната автобиографична книга на по-малката сестра на София Лорен - Мария Шиколоне. В четири поредни епизода зрителите ще видят самата Лорен, която ще изиграе ролята на майка си Ромилда Вилани, пианистка и неуспяла актриса.  

„Боря се да бъда чута": Амбър Хърд и процесът дотук

Celebrities преди 1 година

Процесът за клевета срещу актрисата, заведен от бившия й съпруг Джони Деп, досега тече, чувайки най-вече неговите показания, и на фона на поразителната подкрепа от феновете му. Миналата седмица Хърд започна своя собствен разказ за връзката, която ги доведе до този момент.

More Celebrities