Следва

Balenciaga, мрак мой: Resort 2023

Reserved, Zara и Sinsay вече не се казват така в Русия

Руските магазини на марките Reserved, House, Cropp, Mohito и Sinsay, които са собственост на полския търговец на дребно LPP, ще бъдат продадени на китайска група компании и ще отворят отново в Русия под нови имена. 

 

 

All fashion преди 1 година

И така, Reserved ще се казва Re, Mohito - M, Sinsay - "Sin". Логото на магазините също ще се промени. Смята се, че магазините ще отворят до дни, след като популярните маркови магазини затвориха в Русия в края на март: доставката на стоки в страната и работата на онлайн магазините също бяха прекратени.

Магазините на Zara могат да възобновят работа под друго име и знак, според източник на изданието "Известия" . По-рано марката спря работата си в Русия на фона на войната на Руската федерация в Украйна.

Както в случая с McDonalds и Pandora, бизнесът на Zara може да бъде прехвърлен на партньор от централата, той ще бъде този, който ще търгува стоките на компанията със същото име в Русия, но под различен знак, раказва източникът, добавяйки, че може да бъде продадено и руското подразделение на марката.

По-рано Гарсия Масейрас, главен изпълнителен директор на Inditex Group, която притежава Zara, Bershka и други марки, заяви, че компанията ще се върне в Русия веднага щом „условията позволяват“.

Тази седмица McDonald's обяви продажбата на бизнеса си и окончателното изтегляне от Русия.

Преди това, поради отнемането на лицензите, руските лайфстайл списания, включително Cosmopolitan, Esquire, Men's Health и Harper's Bazaar, бяха принудени да сменят имената си. 

More All fashion

Истории от живота: защо Милано (а не Рим) е столицата на италианската мода

All fashion преди 2 дни

Отговорът е в историята. В допълнение към производствените райони, посветени на местните индустрии, Италия може да се похвали с три града, които носят модата в сърцето си: Милано, Рим и Флоренция.

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Dries Van Noten, с бретон и в цвят

All fashion преди 2 дни

Майстор на цветовете и комбинирането им, Dries Van Noten посвещава своята есенна колекция на смелите жени, които рискуват (сами знаем колко често се случва това) и си правят бретон. „За мен това означава смелост, но и предпазливост... В някои отношения тези жени са много нежни, но в същото време много силни.“ И добавя: „Става въпрос за стил, не за мода.“

Истории от червения килим: кой какво показа в последните 12 месеца

All fashion преди 3 дни

В навечерието на Оскари 2024 и два месеца преди поредната Met Gala, две събития, които обещават изключителни модни моменти, припомняме на какво най-добро станахме свидетели във високия моден клас през изминалите месеци. Купища луди и незабравими модни моменти, от монохромната червена визия на Риана на Super Bowl до детайлната рокля на Кайли Дженър с лъвска глава, подписана от Скиапарели на Седмицата на модата в Париж, звездите оставиха силен стилов отпечатък.