Следва

Мрр: сладката целувка на Кая Гербер и Остин Бътлър в Кан

Дизайн за вдъхновение: не пицария, а видение, в Сардиния

Цветовете, текстурите, средиземноморският вайб - целият този разкош е от интерирното Studio Wok

All About Life преди 2 години

В един от най-приказните градове на Сардиния - Порто Черво - отвори врати концептуална пицария на име Myrto, с аскетичен, но много изразителен интериор. Италианските архитекти от Studio Wok предават красотата на островните скали, пясъчните плажове и маслиновите горички наоколо по начин, по който неизбежно пожелавате да сте стопаните на този симпатичен нов бизнес проект.

„Първият въпрос, който си зададохме, беше: какво е това място, Коста Смералда, каква е неговата същност?, казват авторите. - Тогава се сетихме за причудливите гранитни скали, галени от вятър и море. Сянката им се променя в зависимост от слънчевата светлина, близостта до морската вода или зелените гъсталаци.” Именно топлият кремав цвят с жълтеникави и розови нюанси избират архитектите за интериора на Мирто. Рационалността и пластичността на гранитните камъни са въплътени в заоблените ъгли и таваните на залите, сводестата подредба на прозорците и отворите. Красотата на монохромното решение се подчертава от деликатната текстура на прецизната мазилка.

Върху пастелния фон архитектите деликатно акцентират с елементи в сини и зелени тонове. Плотът, облицован със занаятчийски плочки, символизира морето с милионите му нюанси, а лаконичните мебели в прашнозелени тонове напомнят за средиземноморски маслини и кипариси. Вътрешният двор на ресторанта с ефектни обрасли стени също е получил инжекция от артистичен минимализъм. Авторите го покриват с балдахин от тънки ивици бял плат. „Подобно на интериора на ресторанта, вътрешният двор е вид пещера, разположена под вода и покрита с лек покрив, който реагира на всеки дъх на вятъра и разкрива части от небето“, казват архитектите.

 

More All About Life