Следва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Бразилският лейбъл за обувки Dumond се вдъхновява от Боса нова

Колкото и да не ти се вярва предвид времето навън, пролетта чука на вратата на гардероба ти, затова е...

All fashion преди 14 години

Колкото и да не ти се вярва предвид времето навън, пролетта чука на вратата на гардероба ти, затова е време да нагласиш своите възприятия на една по-весела и оптимистична вълна.

А когато става въпрос за забавление, оптимизъм и танци, една от първите асоциации, които изникват в съзнанието ни е Бразилия, Карнавалът в Рио, златистите плажове на Копа Кабана и Ипанема, и звуците на нежна Боса нова. Всичко това е загадъчно вплетено в пролетно-лятната колекция на селективната марка за обувки Dumond.

Дизайнерите от Dumond казват, че черпят вдъхновение за моделите от легендарните изпълнители на Боса нова – Винисиус де Мораеш и Нара Леао.

Стилът в музиката възниква през 50-те години на века, когато любовта и бохемският начин на живот характеризират страната и Боса нова („нов път” от португалски) е символът на това настроение. Това е и основното чувство в колекцията – любов, самоувереност, море, пясък, цветове, щастие.

Морските мотиви са осезаемо вплетени в моделите обувки и чанти, било под формата на декорация на токовете – която пресъздава характерната украса на крайбрежната алея на плажа Ипанема, или пък във вид на загадъчен детайл, напомнящ ни за Копа кабана и морето.

Често срещани са и нежните флорални мотиви, които правят паралел с прекрасния парк Лаже в Рио и зеленината на ботаническите градини.

Усещането за природа и непринуденост се допълва от изцяло естествените материали, които са използвани в изработката на всички детайли.

Друг символ на Рио – хълмът Корковадо е вдъхновил асиметричната, характерна форма на част от токовете в колекцията.

Те отново са предизвикателни и самоуверени, изцяло в духа на марката.

Тенденциите в цветовете също са в синхрон с усещането за море, пясък и природа.

Преобладава златистото, бледо розовото и нежно зеленото, както и детайли от актуалните дизайни, напомнящи анаконда или крокодилска кожа.

Новата колекция на Dumond ще бъде представена през Март в магазините на АТГ Селекшън (Samsonite), които са  официален представител на марката за страната.

бул. "Климент Охридски" - 150 тел. 02/962 44 25
 

More from View Sofia

More All fashion