Следва

Галерия: 37 исторически стил-момента от корта на Уимбълдън

Цялото интервю на Зендая за Vogue Italia: "Надявам се да улесня тези, които ще дойдат след мен"

Femme fatale! 

Celebrities преди 1 година

На 25 тя вече е портрет на едно поколение. В това интервю за Vogue Italia, на което Зендая е най-новата корица, актрисата от "Еуфория” разказва за себе си, за връзката си с феновете, модата и работата - общи, но най-органични и плодотворни теми, когато си толкова млад, толкова желан, толкова iconic. Това, актьорството и моделството, "понякога ме кара да се чувствам малко нелепо, защото в крайна сметка става дума за това, че си изкарвам прехраната, преструвайки се на някой друг...“

В ранните часове на една зимна сутрин, на малко и неочаквано място в покрайнините на Рим, снимачната площадка за снимките на броя се подготвя за важния проект: това е първата корица на Зендая за Vogue Italia. Въздухът е гъст от напрежение, изпълнен с шепот, докато пристигането на актрисата не предизвика осезаема промяна в енергията и по някакъв начин задава тона на деня, споделят колегите. Когато пристига на сета с екипа си, бързо стана ясно, че ролята й няма да бъде на традиционен модел, а на млада жена със собствена, добре дефинирана естетическа визия. Визия, която в течение на деня помогна да една актриса, появила се на снимачната площадка с анцуг, да се превърне в икона на изяществото и красотата, която цяло поколение е избрало за отправна точка и която току-що Bvlgari избра за свй, заедно с Ан Хатауей, Приянка Чопра Джонас и Лизо.


We Love: флирта с живота на Зендая, Ан Хатауей и Bvlgari


"Не се притеснявайте, ще видите, той ще я намери“, отговори в един момент, не без нотка на гордост, нейният дългогодишен стилист и сътрудник, Лоу Роуч, в отговор на съмненията на фотографа, че може да намери най-подходящата поза за Зендая. Нейното поведение и увереността, която демонстрира във всеки жест, правят невъзможно да не й се възхищаваме, независимо от единодушно признатия й актьорски талант или също толкова прославеното й чувство за стил. Самото й присъствие само по себе си има нещо магнетично в себе си. През последните години феновата база на Зендая се увеличи експоненциално, до голяма степен благодарение на главната й роля в изключително популярния сериал на HBO Euphoria - ситуация, към която тя бавно се приспособява.

"За известно време успявах да запазя минимална анонимност, за да мога да правя същите неща, които правех преди, да живея доста нормален живот“, каза тя в интервюто, което даде в действие, на снимачната площадка. "В последно време обаче хората реагират различно, когато ме срещнат, начинът, по който се държат с мен всеки ден, се промени. Всичко това, разбира се, означаваше нови предизвикателства, повече натиск, но аз върша тази работа от доста време, тъй като започнах много млада, така че за щастие имах време да свикна, без да се налага да влизам в тази роля от днес за утре. Винаги се адаптирам и също се опитвам да бъда благодарна за това, което ми се случва - да си благодарен означава, че си в тон с това, което правиш, а това е много важно за мен".


Make up малки тайни: Зендая се гримира абсолютно сама за Оскарите


Да бъдеш знаменитост на тези нива носи риск да се почувстваш като пленник на публиката си, но Зендая и нейните фенове успяват да установят връзка, която се чувства по-здравословна и по-балансирана, отколкото обикновено се случва в такива ситуации. "Много от тях са израснали с мен и са ме виждали как се развивам през различни етапи от живота и кариерата си“, обяснява тя. "Често сме горе-долу на една и съща възраст и гледаме на реалността по подобен начин, имаме едни и същи идеи, надежди и очаквания за бъдещето, било то кариерата ми или света като цяло. Дори и най-запалените сред тях демонстрират, че са напълно наясно с факта, че съм човек и искрено желаят щастието ми, нещо, което аз възприемам ясно. Те спазват границите."

На 25, актрисата в много отношения вече е портрет на едно поколение, а влиянието й върху поп културата напомня за някои икони от миналото като Джоузефин Бейкър Ерта Кит или Сейд. Попитана дали някога е мислила за факта, че в известен смисъл пише страница от историята, тя се усмихва и отговаря: "Странно е, това е нещо, което се опитвам да осъзная, но в същото време се опитвам да не мислия за това, за да не се ядосвам. Това е роля, която може да бъде плашеща и изнервяща, защото ме кара да се чувствам притисната, тъй като искам да правя нещата правилно, да карам много хора да се гордеят... Въпреки това изпитвам огромно чувство на благодарност, че съм в тази позиция."

"Без определени фигури от миналото, особено емблематичните чернокожи жени, които са извървели същата кариера като мен, нямаше да съм тук днес. Така че с всеки резултат, който постигам, с всяко ново нещо, което научавам, се надявам да мога да дам своя принос и да улесня пътя на тези, които ще дойдат след мен," казва Зендая.

При по-внимателно разглеждане тя има не само способността да влияе на времето си, общо с тези фигури от миналото, но и с известна аура. Докато на снимачната площадка я наблюдават как съблазнява камерата в мини рокля на Valentino и колие Bulgari , човек изпитва същото смътно благоговение, което изпитва пред образ на Джоузефин Бейкър. Това е почти като да я гледате как играе: с всяка смяна на роклята тя се превръща в различно въплъщение на модата. "Мисля, че е малко като да играеш роля“, обяснява тя. "Всъщност това, което Ло и аз правим преди червения килим, е точно това - избираме или създаваме образ. Толкова много се забавлявах с изграждането на своите тоалети през годините, защото винаги съм обичалa модата."


Кой как избра да се рекламира: Зендая за Valentino


"В много отношения дрехите са изразно средство за мен". Модата ме научи много за мен самата, помогна ми да стана по-смела по много различни начини. Помогна ми в различни области от живота ми, като се започне от моя професионален път, където се научих да не се тревожа твърде много за това какво мислят хората за външния ми вид или какво нося."

Страстта, с която тя говори за работата си, не се ограничава само до бляскавата страна на професията, а изглежда се корени в съпричастността: "Понякога това, че съм актриса, ме кара да се чувствам малко нелепо, защото все пак става дума за това как си изкарвам прехраната, правейки се на някой друг, но тогава се замислям за историите, които разказваме и защо тези истории са важни. В случайя с "Еуфория", например, има толкова много хора, които писаха, за да ме уведомят, че са се разпознали в начина, по който сериалът се занимава с въпроси като чувството за загуба, пристрастяването, болката, психичните заболявания и борбата срещу всички тях. Хората намират допирни точки с героите, които имам късмета да играя, и това създава силна връзка между тях и мен. Знанието, че някои от тях са успели да се излекуват, да израстват, да учат и поправят грешките си от миналото, е безценно за мен. Това дава смисъл на това, което правя”.

More from View Sofia

Петъчна доза секс: Илон Мъск, малък и голям

Love преди 1 година

Заради войната, трагедията и зверствата, които Путин причини в Украйна, преустановихме за известно време публикуването на материали в редовната ни и много любима рубрика Петъчна доза секс. Днес си позволяваме да обърнем отново поглед към прекрасните мъже, живеещи на този свят, особено конкретно този, който намираме все по-привлекателен, не защото е най-богатият в света, а защото от 24 февруари до днес се показа толерантен, свръхинтелигентен, рискуващ и изключително забавен, в рамките на мярата. Илон Мъск, за теб говорим! 

More Celebrities