Следва

Огромна любов: Новак Джокович с Йелена и двете деца на Уимбълдън

Ефектът Епщайн: бившата любима Гислейн Максуел получи 20 години затвор за сексуален трафик на непълнолетни

Съдът осъди 60-годишната Гислейн Максуел, приятелка на известния милиардер педофил Джефри Епщайн, на 20 години затвор и глоба от 750 000 долара за сексуална търговия с непълнолетни  

Celebrities преди 1 година

Максуел е в ареста от юли 2020 г. В края на миналата година журито я призна за виновна по пет от шестте обвинения (най-сериозното от които трафик на непълнолетни с цел сексуална експлоатация). Бе доказано, че между 1994 и 2004 г. жената е вербувала тийнейджърки за приятеля си Епщайн, които бизнесменът убеждавал да участват в сексуални оргии с прочути хора от цял свят, вкл. бизнесмени, холивудски звезди и кралски особи. Прокуратурата настоя Гислейн да получи затвор от 30 до 55 години, докато адвокатите й пледираха за присъда не повече от пет години.

При обявяването на присъдата съдия Алисън Джей Нейтън отбеляза, че поведението на Максуел е „отвратително и хищническо“:

Г-жа Максуел си партнира с Епщайн, за да намери млади жертви, които са особено уязвими, и играе ключова роля в извършването на сексуалното насилие спрямо момичетата, обикновено между 14 и 19-годишни. 


Процесът срещу Гислейн Максуел

Съдията добави, че смята "много тежкото наказание" за подходящо в този случай, защото ще изпрати "ясно послание", че подобни престъпления трябва да бъдат строго наказвани. Самата Максуел се обърна към жертвите в съда, като каза, че ги моли за прошка за болката, която са изпитали.

"Връзката ми с Епщайн ме опетни завинаги", каза жената, наричайки бившия си партньор „хитър манипулатор, който заблуди всички в обкръжението си“.

В същото време съдията отбелязва, че в обясненията на Гислейн не е чула признаване на собствената вина от страна на обвиняемата. 

На последното заседание на съда говориха четири жертви на действията на Епщайн и Максуел, а други няколко жертви отсъстваха, включително Вирджиния Джуфре, известна със скандала с принц Андрю (показанията й бяха прочетени от адвокат).

Ghislaine Maxwell е от богато семейство, най-малката дъщеря на магната Робърт Максуел (четете още: Истории от живота: Робърт Максуел, хищният медиен магнат, носител на орден "Стара планина"). През 90-те години е известна светска личност, приятелка със знаменитостите и елита. Тя има връзка с Епщайн, като в същото време набира за него тийнейджърки, често от неблагополучни семейства, които бизнесменът убеждава да правят секс. Епщайн и Максуел принуждавали десетки млади жени и момичета да бъдат интимни с техните богати и могъщи приятели (четете още: Транссексуален модел, оставка в Маркетинга, обвинения в сексуален тормоз - какво зa Бога се случва с Victoria's Secret?).


Джефри Епщайн и Гислейн Максуел

Както стана ясно в последните месеци, бизнесменът в продължение на години организира оргии на собствения си остров в Карибите за приятелите си с участието на непълнолетни. През лятото на 2019 г. Джефри Епщайн е арестуван, но делото така и не стигна до съда: месец по-късно финансистът беше намерен мъртъв в килията си, а като причина бе посочено самоубийство. През февруари 2022 г. моделният агент Жан-Люк Брюнел, един от обвиняемите по делото Епщайн, също почина в затвора. Смъртта му отново бе отнесена в графата "самоубийство".

Приятелите на Епщайн са много богати и известни хора, включително синът на кралица Елизабет II, принц Андрю. Една от жертвите на Епщайн, Вирджиния Джуфре, обвини принца в изнасилване, но делото беше уредено извън съда - принцът плати огромно обезщетение . Заради скандала той бе лишен от всички официални титли и престана да изпълнява задълженията си на член на кралското семейство (четете още:Принц Андрю се изнесе от сцената след секс скандала).

More Celebrities