Следва

Iris van Herpen, Couture 2022

Vogue UK с издание 50 години PRIDE: Кара Делевин, Синтия Ериво и другите

Обединеното кралство празнува 50 години Прайд. 12 ЛГБТК+ творци от различни области на модата, изкуствата и активизма се събират в броя на британския Vogue за август 2022 г., за да споделят как предефинират своя пейзаж - и този на другите. 

All fashion преди 1 година

Кара Делевин, 29, модел и актьор

Vogue: Ако можеше да изпратиш на по-младото си аз съобщение, какво би било то?

Кара: Приеми себе си - и доброто, и лошото. Просто се приеми такава, какъвто си. Кое е едно от най-радостните неща в това да си част от LGBTQ+ общността? Моментите, които имаш, и връзките, които създаваш. Семейството е важно, но тази общност е повече от семейство. Без значение откъде си, без значение кой си, без значение на каква възраст - тази общност означава повече за теб, отколкото в момента си представяш.

Синтия Ериво, 36, актьор, музикант и продуцент

Vogue: Какво е значението на това примера за подражание - в твоята индустрия и света ти като цяло?

Синтия: Ако човек не вижда себе си в някой друг, не знае, че нещата, които иска да постигнете, са възможни. Щом аз мога да правя всичко, което правя, значи и някой друг може същото - и обратно.

Vogue: Къде за първи път срещна "свои" хора?

Синтия: Винаги съм се чувствала малко не на място в училище. Колкото и да е странно, имах чувството, че намерих своите хора, когато дойдох в Ню Йорк, за да направя The Color Purple с Алис Уокър: филм за млада странна жена, която просто се опитва да намери своя глас.

Ариана ДеБоз, 31, актрьор, музикант и танцьор

Vogue: Ако можеше да изпратиш съобщение до по-младото си аз, какво би било то?

Ариана: Бих й казала, че не е луда. Начинът, по който обича, кого обичате, как обича я прави специална - това е нейната суперсила. И никога да не позволява на никого да й отнеме това.

Vogue: Кои са най-спешните промени, които трябва да бъдат направени точно сега, за да стане светът по-безопасен, по-приветлив за ЛГБТК+ хората?

Ариана: Не можем да създадем промяна сами. Не мисля, че има много общности в света, които могат сами да създадат ефективна промяна. Това наистина трябва да бъде глобално усилие. Така че, когато видите нещо, кажете нещо. Пишете на правителствени и държавни служби за това как бихте искали да се случват нещата... защото ако не искате нещо лошо да се случи на вас, мога да ви кажа нещо важно: и ние не искаме да се случи на нас.

Джордан Барет, 25, модел

Vogue: Каква е ролята на държавата, що се отнася до ЛГБТК+ активизма, във вашата индустрия и света като цяло?

Джоран: Мисля, че е изключително голяма, но само да бъдеш видян и разпознат не е достатъчно. Трябва да направим повече в училищата и на работните места - има много работа... Кои са най-спешните промени, които трябва да се направят точно сега? Повече ЛГБТК+ хора на властови позиции.

Ауенг Чуол, 23, модел

Vogue: Къде за първи път намерихте "свои" хора?

Ауенг: Във филми като Paris Is Burning, в драг шоута, в музиката и изкуството.

Vogue: Коит книги, филми и телевизионни предавания бихте препоръчали на човек, стараещ се да разбере себе си?

Ауенг: "Алхимикът" на Паулу Коелю. Това е книга, която всеки трябва да прочете поне веднъж.

Мънро Бергдорф, 35, активист, модел и писател

Vogue: Като транс човек, какво е най-голямото ти желание за бъдещето?

Мънро: Повече разбиране, защото мисля, че повече разбиране ще доведе до по-добро съюзяване, осезаема промяна и в крайна сметка напредък. Имаме нужда от цялото съюзничество, което можем да дадем и получим.

Vogue: С какво се гордееш най-много?

Мънро: Че научих да живея живота според собствените си условия.

Кай-Исая Джамал, 26, поет, модел и активист

Vogue: Кое е най-радостната част на това да си част от ЛГБТК+ общността?

Кай: Мисля, че има толкова много места по света, в които различията създават разделение или сегрегация. Наистина е красиво да съществуваш в нещо, в което твоите различия са това, което обединява всички.

Vogue: Би ли споделил своят coming-out история?

Кай: Донякъде отхвърлям идеята за "излизане", защото всъщност не виждам защо трябва да го правим, освен ако не е нещо, което намираме за важно за себе си. Излизането ми пред света не беше толкова важно, колкото излизането пред себе си.

Шийра Равиндрен, 26, модел и творец

Vogue: Ако можеше да изпратиш съобщение до по-младото си аз, какво би било то?

Шийра: Остани ядосана и непримирима. Хората гледат на гнева като на лошо емоционално чувство, но моят гняв е това, което ме доведе тук днес - той ме движи към това да искам да правя промени.

Vogue: Кой беше твоят пример за подражание в детството?

Шийра: Принс и Джанел Моне. Беше невероятно да видя хора, които могат да се позиционират между мъжественост и женственост и всичко между тях. Странно кодираните анимационни герои също са прекрасни за мен, Много харесвам "Him“ от The Powerpuff Girls.

Валентина Сампайо, 27, модел

Vogue: Ако можеше да изпратиш съобщение до по-младото си аз, какво би било то?

Валентина: Направи го. Защото въпреки някои унизителни и травмиращи преживявания, ти никога не си се отказвала. Чувствам се добре да знам, че никога не съм губила надежда и вяра в себе си.

Vogue: Кога "излезе"?

Валентина: Винаги съм знаела, че съм Валентина и винаги съм живяла като истинската си същност. За мен няма друг момент на "излизане" освен деня, в който съм родена.

Готмик, 25, драг артист

Vogue: Ако можеше да изпратиш съобщение до по-младото си аз, какво би било то?

Готмик: Довери се на инстинкта си. Никой не знае кой си по-добре от теб самия. И само защото наистина не виждаш хора като теб, това не означава, че не си стойностен. Всичко ще се получи и ще бъде невероятно.

Vogue: Дай съвет на всеки, който тръгва по пътя на активизма?

Готмик: Заобиколете се с хора, които ви обичат независимо от всичко. Има моменти, в които може да си помислите, че може да сте луди, но това да бъдете открити и честни със себе си ще вдъхнови толкова много хора един ден. Просто трябва да видите светлината в края на тунела.

Камерън Лий Фан, 28, актьор и мултидисциплинарен артист

Vogue: Кои хора намираш за вдъхновяващи в момента?

Камерън: Хората, които са горе-долу в най-близкото ми обкръжение. Те са мои приятели от Ню Йорк; те са хората, които се местят от Тексас и заживяват в нов град. Това не винаги са хора на пиедестал или огромни публични личности.

Vogue: Коя книга, филм, телевизионно предаване или музикално произведение бихте препоръчали на човек, тръгнал на път да разгадае своята самоличност?

Камерън: "Невада“ от Имоджен Бини - красиво изследване на идентичността и пола. Тази книга промени света ми.

Нейтън Уестлинг, 26, модел

Vogue: Кои са най-спешните промени, които трябва да бъдат направени точно сега, за да стане светът по-безопасно място за ЛГБТК+ хората?

Нейтън: Образованието. Не можем да прокараме което и да е движение без образование.

Vogue: Ако бихте могли да дадете съвет на онези, които започват своя coming-out път, какъв би бил той?

Нейтън: Направете го бавно, защото изглежда сякаш за една нощ преминавате от старото си аз към това, което искате. Искаше ми се някой да ми беше казал просто да забавя темпото и да преживявам всеки момент.

 

More All fashion