Следва

Риза с цветен принт

Булгари и фантазиите на Матю Уилиамсън. Чисто новата колаборация

Фантастичните Булгари анонсираха вчера партньорството си с британския дизайнер Матю Уилиамсън...

All fashion преди 14 години

Фантастичните Булгари анонсираха вчера партньорството си с британския дизайнер Матю Уилиамсън.
Бижутерската фирма ангажира англичанина за направата не на бижута, а на серия чанти за предстоящия сезон Пролет/Лято 2011.

Лимитираната серия ще е всъщност първи опит за Булгари да колаборира с външен дизайнер. Колекцията ще бъде представена, потвърдено от сега, на седмицата на модата в Милано през Септември тази година.

Матю Уилиамсън стъпи на пътеката на големите още с дебютната си колекция "Електрически ангели", представена преди точно 13 тодини на Седмицата на модата в Лондон през 1997.
Той е много популярен и до днес именно с многото и много ярки цветове на дрехите си.



Помним и колекцията му за H&M миналата година, издържана в същата стилистика.

От старта на кариерата си и до днес, Уилиамсън успява да градира и да показва все по-интересни идеи на ревютата си и не случайно е признат за едно от най-известните имена в световния дизайн.

През 2005 става творчески директор на модна къща Емилио Пучи - идеална среда за свръхцветните му експерименти.


Matthew Williamson Есен Зима 2010/2011

Днес той развива успешно собствената си фирма, печелейки не една и две награди, включително извънредно престижната Red Carpet Designer на годината през 2008 - наградата на британската модна гилдия.

По повод новината за сътрудничеството между Булгари и Матю, шефът на фирмата Франческо Трапани коментира: "Избрахме Уилиамсън заради изумителното му чувство за цвят и заради дизайнерския му почерк, идеално вписващ се в богатата история на нашия бранд".

Аксесоарите на Bulgari по принцип се правят от техен вътрешен дизайнерски екип, базиран във Флоренция. Това правило нямаше никакви изключения. До вчера.



Новата рекламна кампания на Bulgari аксесоари с Джулиан Мур

Bulgari е една от най-големите и оборотни бижутерски компании в света. Оборотът й за 2008 възлиза на 1 милиард и 75 милиона евро. Булгари може да се напазарува в най-скъпите и престижни шопинг-дестинации и то само при предварително проучени и детйлно инструктирани за фирмената политика дистрибутори.

От компанията излезе съобщение, според което бутиците на Булгари в цял свят към 31-ви декември 2009 г. са 279, от тях 172 - собствени. Групата, контролирана от семейство Булгари с 52% /останалите 48% се търгуват на Миланската стокова борса/, произвежда широка гама продукти, сред които освен бижута и часовници, още парфюмерия, кожени изделия и аксесоари.

В София Булгари греят на ул. Калоян - бутик La Tiara. 

 

More All fashion