Следва

Street Style вдъхновения: цветовете на Копенхаген, Fashion Week SPRING 2023 Edition

Почина японският моден дизайнер Исей Мияке

Модният дизайнер беше на 84 години

 

All fashion преди 1 година

Преди броени минути стана известно, че е починал легендарният японски дизайнер Исей Мияке. "Модният дизайнер е починал от хепатоцелуларен карцином на 5 август", съобщи японската информационна агенция Киодо днес. Дизайнерът беше на 84 години.

Мияке е роден на 22 април 1938 г. в Хирошима и като дете става свидетел на ядрената бомбардировка в града. Майка му умира скоро след кошмара поради въздействието на радиацията, а самият той развива заболяване, с което се бори цял живот - модният дизайнер страда от тежка куцота. Мияке завършва Университета за изкуства Тама в Токио, където учи дизайн. Първите стъпки на Мияке в модната индустрия са в модните къщи Givenchy и Guy Laroche в Париж и в Geoffrey Beene в Ню Йорк.

Философията, която Мияке следва през цялата си кариера, се основава на принципа One Piece of Cloth („Piece of Cloth“). Дизайнерът се опитва да запази целостта на тъканта върху тялото и винаги предпочета максимално семплите кройки.

Поклон, Маестро!

More All fashion

Тихият лукс не е за всеки: Loro Piana ще загуби всички, които предпочитат дискретното милионерство

All fashion преди 16 часа

Известна сред хората от „висшeто общество“, политици и милионери, модната къща за дрехи и обувки Loro Piana е изправена пред популярност, която според стилистите може да й изиграе жестока шега. Днес марката, прочута с кашмира си, все повече се превръща в обект на желание за хора, които не са от целевата й аудитория, съобщава Intelligencer.

Тези 21 красавици: чантите на сезона, които си заслужават труда, респективно разхода

All fashion преди 4 дни

За друго може и да се въздържим, но за инвестиция в дизайнерска чанта - не. В точния епицентър на лятото, жаждата за секси лукс се засилва неимоверно, а в момента текат и намаленията...