Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 29.08 - 04.09

Без капка грим: финалистка на Мис Англия сътвори история

Исторически пробив 

Celebrities преди 1 година

Мелиса Рауф си поставя за цел да се пребори срещу нереалистичните стандарти за красота, наложени от социалните медии, и да покаже на всички останали, че е крайно време да прегърнем естествения си външен вид (четете още: Мис Москва 2022 е Анна Янкова, еманация на "неестествената красота").

На наскоро приключилия конкурс 20-годишната лондончанка носи бляскава мастиленосиня рокля. Косите са свободно пуснати, лицето - сияйно и гладко, младо и хубаво, и напълно недокоснато от декоративна козметика. Макар че организаторите на конкурса още през 2019-та поставиха условието кандидатките за титлата да постнат поне една снимка в натурален вид в социалните мрежи по време на събитието, това е първият път в 94-годишната история на състезанието по хубост, в което участничка, за да сме коректни, финалистка, се появява във всички етапи на конкурса с лице, недокоснато от грим.     

В полуфиналната вечер Мелиса, която е студентка по политически науки, спечели титлата Топ модел с негримирано лице.

„Това означава много за мен, защото мисля, че много момичета от различни възрасти носят грим само защото се чувстват принудени да го правят. Вярвам, че хората трябва да обичат недостатъците и несъвършенствата си, защото знаем, че истинската красота се крие в простотата. Наскоро приех, че съм красива в кожата си и затова реших да се състезавам без грим. Не ме е страх да покажа коя съм. Нашите недостатъци ни правят уникални“, сподели мис Рауф.

„Много момичета ми казаха, че съм ги накарала да се чувстват по-уверени. Тъй като психичното здраве е много значима тема, искам да накарам всички момичета да се чувстват красиви. Крайно време е да забравим за стандартите за красота. Мисля, че всяка от нас е красива", добави Мелиса.

More from View Sofia

Taste Sofia: La Bottega, италианското сърце на София

Food преди 2 години

Taste Sofia - една поредица за фини летни удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и става все по-неотделима част от света. С неговото безкрайно разнообразие, с неговите фантастични възможности и с усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ... 

More Celebrities