Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 29.08 - 04.09

Без капка грим: финалистка на Мис Англия сътвори история

Исторически пробив 

Celebrities преди 1 година

Мелиса Рауф си поставя за цел да се пребори срещу нереалистичните стандарти за красота, наложени от социалните медии, и да покаже на всички останали, че е крайно време да прегърнем естествения си външен вид (четете още: Мис Москва 2022 е Анна Янкова, еманация на "неестествената красота").

На наскоро приключилия конкурс 20-годишната лондончанка носи бляскава мастиленосиня рокля. Косите са свободно пуснати, лицето - сияйно и гладко, младо и хубаво, и напълно недокоснато от декоративна козметика. Макар че организаторите на конкурса още през 2019-та поставиха условието кандидатките за титлата да постнат поне една снимка в натурален вид в социалните мрежи по време на събитието, това е първият път в 94-годишната история на състезанието по хубост, в което участничка, за да сме коректни, финалистка, се появява във всички етапи на конкурса с лице, недокоснато от грим.     

В полуфиналната вечер Мелиса, която е студентка по политически науки, спечели титлата Топ модел с негримирано лице.

„Това означава много за мен, защото мисля, че много момичета от различни възрасти носят грим само защото се чувстват принудени да го правят. Вярвам, че хората трябва да обичат недостатъците и несъвършенствата си, защото знаем, че истинската красота се крие в простотата. Наскоро приех, че съм красива в кожата си и затова реших да се състезавам без грим. Не ме е страх да покажа коя съм. Нашите недостатъци ни правят уникални“, сподели мис Рауф.

„Много момичета ми казаха, че съм ги накарала да се чувстват по-уверени. Тъй като психичното здраве е много значима тема, искам да накарам всички момичета да се чувстват красиви. Крайно време е да забравим за стандартите за красота. Мисля, че всяка от нас е красива", добави Мелиса.

More from View Sofia

Жената между Брин и Мъск - от обикновен адвокат до трофей за милиардери: коя е Никол Шанахан

Celebrities преди 1 година

И много богатите се развеждат. В техния случай причините са същите като при простосмъртните, но следствията варират, просто защото става дума за много, много пари. И така, милиардерът Сергей Брин се развежда със съпругата си Никол Шанахан, а ние резонно любопитстваме какво следва от това. Със сигурност Никол след раздялата ще се превърне в една от най-желаните жени на планетата. Това, съчетано с екзотичната й красота, определено е интересна тема.

More Celebrities