Следва

Съдбата рано ги излъгала, живота сграбчил ги отвред - истината за един барелеф и за един морал

Семейството като наркотик: на гости на Леброн Джеймс, Савана и децата

Семейство Джеймс - Леброн, Савана, Брони, Брайс и Зури - позират за първата по рода си феерия от семейни снимки пред Vanity Fair, издание с вкус и усет за важното. 

 

Celebrities преди 1 година

Леброн Джеймс и Савана Бринсън се запознават през 2002 г., докато завършват средното си образование в съседни гимназии в Охайо, точно по времето, когато Леброн се превръща в национален феномен. Сбъдването на първите му мечти е зашеметяващо, но той продължава да надскача себе си година след година. На 37, мистър Джеймс е не просто старото куче на НБА, а двигател и идеолог на съвременните послания на висшата баскетболна лига по отношение на бизнес, политика и публичен имидж. Той също така е въплъщение на семейния човек. Двамата със Савана се женят през 2013 г. и имат три прекрасни деца, Брони, Брайс и Зури.

Докато Леброн се готви да влезе в своя 20-ти сезон като класически играч от НБА и въплъщение на нейния непрекъснато нарастващ културен отпечатък, семейството му поема все по-видни роли в семейния пейзаж. Vanity Fair осъществява първата фотосесия на фамилията в дома им в Лос Анджелис (присъстват включително родителите на Савана, Дженифър и Джей Кей, и майката на Леброн, Глория). За Брони, който навършва 18 години през октомври и е гард на страхотния баскетболен отбор на гимназията Сиера Каньон, това е все едно „да стигне до етап, в който да е в състояние да взема решения за кариерата си и за това до къде иска да стигне в живота си". Зури, преждевременно пораснала за своити седем годинки, има свое собствено успешно лайфстайл шоу в YouTube, наречено All Things Zhuri (акцентите включват рецепти за печива, йога и рисуване). А 15-годишният Брайс, когото Савана с любов нарича „мистерията на семейството", също е нашумяла баскетболна надежда.

На мачовете в Сиера Каньон знаменитостите са както на игрището, така и сред публиката, а Савана наблюдава как децата й израстват в динамичната среда на спорта и шоубизнеса. „Тъй като Леброн им е баща, това се случва просто автоматично, споделя 36-годишната красавица. - Това не е нещо, за което сме настояли или сме им казали, че трябва да правят. Просто се случи."

Леброн подписва с Лос Анджелис Лейкърс през 2018 г. и пристигането му в града отбелязва кулминацията на начина, по който той и професионалният спорт навлизат в развлекателния бизнес. Някои от най-емблематичните фази в кариерата му са свързани с мястото му на спортист и особено на черен спортист в обществото. Той е много „повече от спортист" или, както обича да опровергава твърденията на водещата от Fox News Лора Инграхам, повече от човек, който „мълчи и дриблира."

„Приличаме малко на Рокфелер от 2023 г.", казва мама Глория Джеймс, докато оглежда масата за вечеря. Има право. Въпреки че семейство Джеймс не планира да се превърне в аналог на Кардашян пред екрана, комфортът на Зури през публика и задъханото очакване около кариерите на нейните братя означават, че семейството по подобен начин се утвърждава като обществена институция. В гаража им в Лос Анджелис на стената виси фотошопирано изображение на големия син Брони на корта заедно с Леброн в гимназиална възраст - бащата е категоричен, че възнамерява двамата да играят заедно в НБА. Логично светът на баскетбола и интернет вече насочва обектива си и върху общото бъдеще на Леброн и по-малкия Брайс, защото е очевидно, че и техните стремления се сливат в обща цел (четете още: Men's Exhibit: Искам гадже спортист, да се облича ТАКА).

„Пази се, мамо", казва Леброн, докато хвърля баскетболна топка през рамо към коша. Между снимките той и синовете му си правят импровизирано състезание по забивки, докато Зури преследва гущер в тревата.

По време на втория сезон на Леброн с Маями Хийт през 2011 г., той предлага брак на Савана в навечерието на Нова година и родителите й се преместват в къщата им. Връзката им продължава цели 20 години и е претърпяла немалко обрати, но отстрани всичко изглежда лесно и спонтанно. Докато позират пред Porsche-то си, Леброн прошепва нещо в ухото на Савана и тя се превива от смях, казвайки: „Не мога да повторя това."

Днес Савана се надява да съхрани тихата динамика на семейството у дома. „Не всичко е подходящо за всеки", обяснява тя, но иска тази фотосесия да покаже връзките, поставили основата и значимостта на семейството, да покаже на света техния център на тежестта. „Простете езика ми, завършва тя, - но за нас семейството е най-големият наркотик." 

More Celebrities