Следва

Jimmy Choo съзададоха светещи парти обувки

Седмица на модата в Париж. Най-добрите колекции за следващата есен. Част 1

Безброй разочарования видяхме в седмиците на модата този сезон. Дали заради финансовата криза настъпи и...

All fashion преди 14 години

Безброй разочарования видяхме в седмиците на модата този сезон.

Дали заради финансовата криза настъпи и творческа такава не можем да кажем, но е факт, че Ню Йорк, Милано, че и Лондон, не ни зашеметиха толкова, колкото ни се искаше.

С надежда обаче гледахме към последната и любима модна столица – Париж.

Едно е ясно – на френска територия се изявяват най-артистичните, алтернативни и талантливи артисти на нашето време.

В рамките почти 10 дни в парижките салони дефилираха модели на над 70 лейбъла, кой от кой по-луксозен и екстравагантен. От тях си избрахме малко над 20, които най-силно впечатлиха този сезон.



Balenciaga. Независимо от неприятните скандали между бранда и Карин Ройтфелд, модната къща ни зашемети с неочаквано много цветове в нежни, пастелни и изключително женствени нюанси. Тази зима в Balenciaga ще има за всеки по нещо – принтове, пера, ципове, драперии и, разбира се, любимото им черно-бяло.



Другият ни любимец с B - Balmain останаха верни на металa и отблсъците. Злато, сребро, капси и малко черно за разкош – пищна диско зима във вече традиционните мини рокли и сака с power shoulders. Накратко – Balmain остават фаворити за дългите клубни нощи, макар и да не харесахме много златните рокли по подиума.


Chloe

Знаем, че Chloe, подобно на Celine, се придържат към едноцветните и монотонни колекции.



Така е и тази зима – при първите масово преобладават nude тоновете, а при вторите – класическото черно, но и при двете кройките на моделите са феерични и свободни, женствени.



В море от черно ни потопиха и японците от Comme des Garcons и Yohji Yamamoto. Обемът и 3D детайлите са ключови в колекцията на Рей Кавакубо (Comme des Garcons). Моделите са с бели бинтовани лица, а настроението е тежко, алтернативно, както обикновено, и то на ниски обувки! При Yamamoto само три модела в бяло изпъкнаха от мрачното синьо и черно. Асиметрия и дълги, тежко падащи пелерини царстваха почти злокобно по подиума.



Оскъдни откъм цветове бяха и в Yves Saint Laurent. Черното и тук отстъпва на едва няколко модела, решени в ярко розово, синьо и жълто. Всичко останало е подчинено на графитените нюанси. Все пак, колекцията е разнообразна, нежна, секси и много, много стилна. Истински Yves Saint Laurent!



Театър ни спретна за пореден път John Galliano. Дори два.



В Dior божествените драперии на моделите ни карат да изтръпваме при вида на всеки един от тях. Кожата е повече от обикновено – от панталони до елеци и палта, но не в черно, а в меко кафяво и бежово. Личният му бранд обаче отива по-далеч. Момичетата Galliano са с по няколко пласта дрехи, грим и аксесоари и напомнят пиратски принцеси с надиплените си и обемни поли.



С типично приповдигнато настроение ни заредиха от Sonia Rykiel. Отново в цветовете на сезона – телесно и черно, моделите се разходиха по подиума с най-широките усмивки в модата и с плюшени помпони на главите. Най-веселата дизайнерка на Париж предвижда за идната зима оversized мъжка класика и торбести панталони. Супер комфорт!

И това е само малка част от талантливите имена на Париж. Очаквай още подробности около най-впечатляващата седмица на модата в понеделник. 
 

More All fashion