Следва

Ужасяващо, но факт: Путин обяви военна мобилизация

24 SELF MADE: Александра Георгиева (Sashettu)

24 SELF MADE е поредица за готини софиянци. Заедно ще четем, от днес, докогато не ни свърши хубавото вино/кафе, за интересни и извънредно симпатични хора от града, които каним да се раходят по страниците ни, споделяйки искрено, честно, смешно, меланхолично, радостно или каквото е в момента настроението им, с техните думи, снимки, видеа, идеи, с тяхното изкуство и по техния начин, как изглежда, мисли и чувства един софиянец, Есен 2022 edition. Here is part 1! 

All About Life преди 1 година

Александра Георгиева / Sashettu е родена преди 25 години в София. Когато е на 1 годинка, хваща първите си молив и четка и никога повече не се разделя с тях. Завършва приложната гимназия "Св. Лука" (рекламен дизайн), после Художествената Академия (илюстрация). Изкуството й се изразява в различни медии - илюстрация, текстил, печатни техники, скулптура, дизайн и хендпоук татуировки. "Вълнувам се от талантливи и добри хора. Обожавам да творя и това е, което се стремя да правя цял живот," казват ни тя, мирните й очи и класическите издължени ръце на творец. 

Денят на Александра, представен и разказан self made, изглежда така:  

Навивам си алармата за 8:30 ч. сутринта. "Ставам, правя си кафе и закуска - плодове и овесени ядки, правя йога, няколко дълбоки вдишвания и тръгвам заредена и позитивно настроена за работа". Това е мисълта, с която си лягам вечер.


На следващия ден ставам в 11:30 ч., преспала и с главоболие. Закъснявам за работа, йогата я заменям със студена струя вода в лицето, изяждам една баница и търча, разливайки кафе по улиците с надеждата клиентът да е закъснял също като мен. Клиентът обаче е там. Извинявам се, усмихвам се неловко и отварям “White Rabbit” - тату студиото.

"Какво ще правим днес? Къстъм или флаш? Надявам се, знаете, че правя само хендпоук татуировки", казвам и клиентът, естествено, не знае (това е техника, при която иглата се използва ръчно, а не машинно. Под формата на точки се нанася многократно мастило по повърхността на кожата, изграждайки по този начин цялостна линия и рисунка.)

Докато татуирам, влиза разсеян walk-in турист, който желае татуировка, но ако е възможно да му я направя веднага защото има да хваща самолет след 3 часа. Давам си малко зор и татуирам и него. Иска ми се винаги всички да са доволни.

Излизам за следобедна почивка доста изгладняла. Имам късмет, че в Квартала на "Искър" и "Будапеща" има голямо разнообразие от храни. Хапвам обилно и ако нямам повече работа се прибирам вкъщи. На вратата ме посреща котаракът Куба, нагушквам го хубаво и се заемам с домакинска работа. Решила съм, че ще готвя пилешка супа. Напоследък не ям месо, нито готвя добре и съответно супата не се получава. Мия малко чинии, подреждам дрехи, карам се със съседката.


Бел. ред. - това е "импровизирана картина", която Sashettu нарисува специално за нашия 24 SELF MADE, казва се "София" 

18-19:00 ч. е време за свободни дейности. Понякога по това време успявам да се накарам да тренирам, но в по-вероятните сценарии сядам на терасата. Пия вино и рисувам каквото ми скимне на таблет или на листове хартия и мисля нови идеи за проекти, изложби и килими. В момента се готвя за тату пърформанс в The Squatshop gallery, на 22 септември от 18:00 ч.

По-късно излизам с приятели за “по една бира и се прибирам”. Прибирам се след 5 бири леко замаяна. Нагушквам Куба пак, сипвам си голяма чаша вода и си пускам филмче за преспиване. Не заспивам, гледам целия филм докрай. Обръщам се към телефона - 5:00ч.

Навивам си алармата за 8:30 ч. сутринта. "Ставам, правя си кафе и закуска с плодове и овесени ядки, правя йога, няколо дълбоки вдишвания и тръгвам заредена и позитивно настроена за работа." Това е мисълта, с която си лягам вечер. И се надявам, че някой ден ще ми се получи.

To be continued...

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.