Следва

Ужасяващо, но факт: Путин обяви военна мобилизация

24 SELF MADE: Александра Георгиева (Sashettu)

24 SELF MADE е поредица за готини софиянци. Заедно ще четем, от днес, докогато не ни свърши хубавото вино/кафе, за интересни и извънредно симпатични хора от града, които каним да се раходят по страниците ни, споделяйки искрено, честно, смешно, меланхолично, радостно или каквото е в момента настроението им, с техните думи, снимки, видеа, идеи, с тяхното изкуство и по техния начин, как изглежда, мисли и чувства един софиянец, Есен 2022 edition. Here is part 1! 

All About Life преди 1 година

Александра Георгиева / Sashettu е родена преди 25 години в София. Когато е на 1 годинка, хваща първите си молив и четка и никога повече не се разделя с тях. Завършва приложната гимназия "Св. Лука" (рекламен дизайн), после Художествената Академия (илюстрация). Изкуството й се изразява в различни медии - илюстрация, текстил, печатни техники, скулптура, дизайн и хендпоук татуировки. "Вълнувам се от талантливи и добри хора. Обожавам да творя и това е, което се стремя да правя цял живот," казват ни тя, мирните й очи и класическите издължени ръце на творец. 

Денят на Александра, представен и разказан self made, изглежда така:  

Навивам си алармата за 8:30 ч. сутринта. "Ставам, правя си кафе и закуска - плодове и овесени ядки, правя йога, няколко дълбоки вдишвания и тръгвам заредена и позитивно настроена за работа". Това е мисълта, с която си лягам вечер.


На следващия ден ставам в 11:30 ч., преспала и с главоболие. Закъснявам за работа, йогата я заменям със студена струя вода в лицето, изяждам една баница и търча, разливайки кафе по улиците с надеждата клиентът да е закъснял също като мен. Клиентът обаче е там. Извинявам се, усмихвам се неловко и отварям “White Rabbit” - тату студиото.

"Какво ще правим днес? Къстъм или флаш? Надявам се, знаете, че правя само хендпоук татуировки", казвам и клиентът, естествено, не знае (това е техника, при която иглата се използва ръчно, а не машинно. Под формата на точки се нанася многократно мастило по повърхността на кожата, изграждайки по този начин цялостна линия и рисунка.)

Докато татуирам, влиза разсеян walk-in турист, който желае татуировка, но ако е възможно да му я направя веднага защото има да хваща самолет след 3 часа. Давам си малко зор и татуирам и него. Иска ми се винаги всички да са доволни.

Излизам за следобедна почивка доста изгладняла. Имам късмет, че в Квартала на "Искър" и "Будапеща" има голямо разнообразие от храни. Хапвам обилно и ако нямам повече работа се прибирам вкъщи. На вратата ме посреща котаракът Куба, нагушквам го хубаво и се заемам с домакинска работа. Решила съм, че ще готвя пилешка супа. Напоследък не ям месо, нито готвя добре и съответно супата не се получава. Мия малко чинии, подреждам дрехи, карам се със съседката.


Бел. ред. - това е "импровизирана картина", която Sashettu нарисува специално за нашия 24 SELF MADE, казва се "София" 

18-19:00 ч. е време за свободни дейности. Понякога по това време успявам да се накарам да тренирам, но в по-вероятните сценарии сядам на терасата. Пия вино и рисувам каквото ми скимне на таблет или на листове хартия и мисля нови идеи за проекти, изложби и килими. В момента се готвя за тату пърформанс в The Squatshop gallery, на 22 септември от 18:00 ч.

По-късно излизам с приятели за “по една бира и се прибирам”. Прибирам се след 5 бири леко замаяна. Нагушквам Куба пак, сипвам си голяма чаша вода и си пускам филмче за преспиване. Не заспивам, гледам целия филм докрай. Обръщам се към телефона - 5:00ч.

Навивам си алармата за 8:30 ч. сутринта. "Ставам, правя си кафе и закуска с плодове и овесени ядки, правя йога, няколо дълбоки вдишвания и тръгвам заредена и позитивно настроена за работа." Това е мисълта, с която си лягам вечер. И се надявам, че някой ден ще ми се получи.

To be continued...

More from View Sofia

Ден на народните будители: разказваме за сестрите Стела и Ралица Каменови и как карат да заживеят наново потъналите села на България

All About Life преди 2 години

Българското село Живовци технически вече не съществува. Когато комунистическото правителство решава да построи язовир през 1966 г., селяните унищожават собствените си домове, за да направят място на новия водоем. Язовир "Огоста" залива празната равнина, където някога се издига селището.  

Звездите от „Ромео и Жулиета“, на 71 и 72, съдят Paramount Pictures за голите си сцени преди 55 години

Celebrities преди 1 година

Актьорите Ленърд Уайтинг и Оливия Хъси, които участват във филма "Ромео и Жулиета" от 1968 г., заведоха дело за заснетите с тях голи сцени, съобщи Variety, позовавайки се на агента и адвоката на актьорите

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.