Следва

We Love: Кралица Летисия в смело H&M каре

Смърт на круиз - собственичката на Tiffany в Турция изчезна мистериозно, любимият - разпитан и освободен

Новината, че богатата собственичка на бижутерската империя на "Тифани" в Турция се е хвърлила от круизен кораб по време на мечтана ваканция с швейцарския си любовник, обиколи света днес. Мъжът, за който не се знае почти нещо, е разпитан по мистериозния случай, след което е освободен  

Celebrities преди 1 година

71-годишната Дилек Ертек е паднала от кораба Norwegian Spirit в южната част на Тихия океан край бреговете на Таити на 26 октомври, като тялото й не е намерено, съобщи Newsflash. Мадам Ертек бе една от най-богатите туркини.

Синът на бизнесдамата Гьокче Атук каза, че голям брой бижута са изчезнали от сейфа в нейната кабина.

Записи от камера показват, че Ертек е паднала зад борда около 3 часа сутринта, но нейният неназован 74-годишен приятел е съобщил за изчезването й едва около 20 часа по-късно, според доклади на разследването.

Експертите са в недоумение как 155-сантиметровата жена е успяла да се прехвърли през 160-сантиметровия парапет на кабината си.

„Трудно е да паднеш от този тип пътнически круизен кораб“, каза пред турските медии Мустафа Джан, капитан на кораба.

По настояване на семейството полицията разпитва любовника на Ертек, след като екипажът го държи под наблюдение, докато корабът акостира в Таити три дни по-късно.

Съобщава се, че мъжът се е върнал в Швейцария, след като е бил освободен поради липса на доказателства.

Ертек се качва на кораба в Папеете, Френска Полинезия, на 24 октомври и планира да отпразнува рождения си ден в Бора Бора на 5 ноември, на път за Хонолулу, според Newsflash.


Круизният кораб акостиран в Таити, 3 дни преди мистериозния случай

Турският вестник Sabah цитира местен офицер, който казва в социалните медии, че ако приемем, че двойката е отседнала в една и съща каюта, е твърде "подозрително", че спътникът не е съобщил за изчезналата жена. 

„На круизните кораби ежедневните дейности и развлечения се организират често и всички са в контакт помежду си, пише той. - Хората, които не могат да открият някой близък на кораба, обикновено веднага уведомяват рецепцията и правят съобщение. Определено е странно, че за изчезването е сигнализирано едва 20 часа по-късно“, добавя той.

Ертек, която отваря първия магазин на Tiffany & Co в Истанбул през 1995 г., е възпитаничка на факултета по архитектура на университета Мимар Синан, пише Daily Mail. Специализирала е в Щатския геологически институт в Ню Йорк. Нищо повече не се знае към момента, освен че съседите в Турция са потресени от новината и очакват бързо разкриване на случая, но нито от Norwegian Cruise Line, нито от Tiffany засега няма становище или информация. Случаят прилича дословно на роман от Агата Кристи, следим.    

More Celebrities