Следва

Страхотно интервю на Роналдо - за загубата на бебето и ужаса да не знаеш какво да правиш

Големите любовни истории: Рон ДеСантис и Кейси

Облечена в тържествена златиста рокля, обгръщаща безпогрешно бедрата и талията й, с водопад от тъмни къдрици и великолепно, много фотогенично лице, Кейси ДеСантис прилича повече на холивудска звезда или поне на Кралица на красотата, отколкото на съпруга на политик

Celebrities преди 1 година

Точно поради тази нетипичност, всички погледи сега са вперени в мисис ДеСантис, подкрепяща плътно съпруга си, губернатор на флорида и най-големият съперник на Доналд Тръмп за президентската номинация на Републиканците за изборите през 2024-та. Разказваме историята от момента на нейната поява в Тампа, на 8-ми ноември вечерта, след като Рос победи опонента си и спечели втори мандат като губернатор на Флорида.


Снимка: Tampa Bay Times

Но първата дама на Флорида, бивша журналистка, жена, възстановила се от рак, майка на три деца, е до голяма степен въплъщение на Wonder Woman в щата и не особено тайното оръжие, което определя имиджовата стратегия, докато политическото доверие към Рон ДеСантис продължава да се покачва.

Звездата на Републиканската партия, който успя във Флорида за втори път, след като победи съперника си от Демократическата партия Чарли Крист с 19 процентни пункта през ноември, е потенциален кандидат за президент през 2024 г.


„Мразя да го казвам, но цялото семейство ми напомня за Кенеди, напълно уравновесени и спокойни пред камерата“, казва бившият политически оперативен агент Питър Шорщ пред The ​​Post.

„Тя застана отпред снощи, лъчезарна както обикновено", казва Питър Шорш, издател на Florida Politics, онлайн списание, което отразява политически кампании, избори и лобизъм в Слънчевия щат. 

За Шорш, бивш оперативен републикански служител, царственото поведение на първата дама и златната рокля, която контрастира с облеклото на останалите политически съпруги в изборната нощ, облечени предимно в бизнес ансамбли в базови цветове, е добре оркестрирано послание, че семейството ДеСантис сега е „отпред и в центъра" и на прага на голямата политика в САЩ. Децата на двойката - Мадисън, 5, Мейсън, 4 и Мейми, 2 - често се появяват с тях в рекламни кампании и на публични събития.


Кейси е бивш телевизионен журналист, пребролиа рак дама, майка на три малки деца


Рон целува бузата на Кейси по време на церемонията по встъпване в длъжност като губернатор на Флорида, заедно със сина им Мейсън, на 8 януари 2019 г. в Талахаси
 

„Трябва да адмирираме това излъчване на човек, който винаги се появява пред публиката със семейството си и разбира как да ангажира медиите в ерата на моделите и семейство Кардашян", казва Шорш пред The ​​Post. „Мразя да го казвам, но цялото семейство ми напомня за Кенеди, напълно уравновесени и спокойни пред камерата." 

42-годишната Кейси ДеСантис е бивш журналист, добре известна в политическите кръгове на Флорида като ключов продуцент на рекламните кампании на съпруга си и един от най-близките довереници на ДеСантис – „тя е моят най-добър приятел и най-верен поддръжник", казва за съпругата си Рос ДеСантис, 44, пред Fox. 

„Кръгът на доверениците е много малък", добавя политическият консултант Райън Гирдуски. „Рос няма много консултанти и Кейси е изключително важна за него."


Рон и Кейси ДеСантис махат на почитателите си на партито в нощта на междинните избори в Орландо, Флорида, на 6 ноември 2018 г.


И двамата фенове на голфа (първата им среща е именно на голф игрище), Рон и Кейси ДеСантис присъстват на The Walker Cup в голф клуб Seminole на 8 май 2021 г. в Джуно Бийч, Флорида

Кейси е активна, откакто ДеСантис води кампанията си за Конгреса през 2012 г. В първата му първична републиканска надпревара за губернатор през 2018 г. тя представя две от малките деца на двойката в безгрижна телевизионна реклама, в която ДеСантис помага на едно от тях да „острои стена с цветни блокове. По време на първия си мандат като губернатор, Кейси има собствен офис в Капитолия на щата в Талахаси.

В скорошна предизборна реклама, излъчена по време на кампанията за преизбиране на ДеСантис за губернатор, Кейси седи с кръстосани крака на дивана и говори откровено за битката си с рака на гърдата през 2021 г. и 2022 г. като на този фон вървят снимки, показващи ДеСантис през целия му живот - държейки въдица, на футболното игрище, във военноморска униформа и по време на кампанията. 

„Ако искате да знаете кой всъщност е Рон ДеСантис, когато ми поставиха диагноза рак и бях изправена пред битка за живота си, той беше бащата, който се грижеше за децата ми, когато аз не можех", казва тя, облечена в дънки и пуловер, а дългата й права коса е прибрана назад за да открива лицето й. „Той беше там, за да ме вдигне от земята, когато буквално не можех да стоя на краката си. Той беше там, за да се бори за мен, когато нямах сили да се боря за себе си".


„Когато бях диагностициранa с рак и бях изправен пред битката за живота си, той беше бащата, който се грижеше за децата ми, когато аз не можех“, каза Кейси в рекламата на кампанията на съпруга си


Рон и Кейси ДеСантис пристигат на държавната вечеря, организирана от президента Доналд Тръмп и първата дама Мелания Тръмп в чест на премиера на Австралия Скот Морисън през 2019 г.

За Шорш до голяма степен рекламният клип „е любовно писмо до Рон, каквото всъщност е и всичко друго, което прави съпругата му". 


Кандидатът за президент 2024 Доналд Тръмп: "Завръщането на Америка започва сега"


Когато Кейси напуска болницата през март, съпругът й дава изявление на своя уебсайт, в което обявява, че тя е излекувана. „За всички жени там, които в момента преминават през рака на гърдата – можете да преодолеете това. Знам, че е много трудно, но жена ми е живото доказателство и това е точно новината, на която се надявахме, казва той. - Тя все още има какво да направи за оздравяването си, но съм убеден, че ще се възстанови напълно."


Кейси работи като новинар и водещ в WJXT, независима станция в Джаксънвил, когато среща ДеСантис
 

Родена в Охайо през 1980 г., Джил Кейси Блек, голф ентусиаст и шампион по конен спорт, завършва икономика в колежа на Чарлстън в Южна Каролина, преди да започне кариерата си в журналистиката. Работила е като говорител и водеща в WJXT, независима станция в Джаксънвил, когато среща ДеСантис, морски офицер, на голф игрището в Университета на Северна Флорида. През 2010 г. тя работи като водеща и репортер на PGA Tour, според нейния профил в LinkedIn.


Някогашни политически съюзници, ДеСантис и Тръмп ще се изправят един срещу друг в тежки първични избори на Републиканската партия, ако и двамата се кандидатират за президент през 2024 г.
 

„Срещнахме се в Университета на Северна Флорида на тренировъчното игрище край Кернан", казва Кейси ДеСантис пред First Coast News през 2018 г. „Продължих да гледам през рамо, защото исках да виждам кофата с топки, която някой беше оставил, защото замахът ми беше толкова ужасен. Имах нужда от колкото се може повече практика. Докато гледах зад мен, Рон беше там. Той си е мислел, че гледам него. Но аз наистина гледах топките. Накратко, започнахме да си говорим и така се запознахме." 

ДеСантис, който е завършил Юридическия факултет в Йейлския университет и Харвардския факултет, се присъединява към ВМС на САЩ през 2004 г. и работи като правен съветник за SEAL Team One, преди да бъде изпратен в Ирак през 2007 г. Той се завръща в САЩ година по-късно и е назначен за специален помощник прокурор на САЩ от Министерството на правосъдието.


Рон и Кейси ДеСантис се женят в Disney World


ДеСантис се присъединява към ВМС на САЩ през 2004 г. и работи като правен съветник за SEAL Team One, преди да бъде изпратен в Ирак през 2007 г. Две години по-късно се жени за Кейси
 

Двойката се сгодява шест месеца след първата им среща на голф игрището и се жени на 26 септември 2009 г. в Walt Disney World Resort. Те дават прием със 150 гости в Италия Isola на Epcot, според доклад в Business Insider, който получава копие от свидетелството за брак. По-рано тази година ДеСантис подписва противоречив законопроект за премахване на самоуправляващия се статут на Disney, след като курортът публично се противопоставя на неговия законопроект за родителските права в образованието, който ограничава обсъждането на сексуалната ориентация в държавните училища.

Три години след брака им ДеСантис се кандидатира на републиканските първични избори в 6-ти конгресен окръг на Флорида. Побеждава над петима други кандидати с 39 процента от гласовете. През ноември 2012 г. печели мястото в Конгреса и е преизбран през 2014 и 2016 г.


Когато ураганът Иън удари Флорида, ДеСантис постави съпругата си начело на държавния фонд за помощ при бедствия. Под нейно ръководство фондът събра рекордна сума - повече от 45 милиона долара 

Въпреки че отдавна го подкрепя зад кулисите, Кейси поема много по-дейна роля в щата по време на урагана Иън, който оставя 114 жертви и спира електричеството на милиони, след като удря Флорида в края на септември. ДеСантис поставя съпругата си начело на държавния фонд за помощ при бедствия и тя тръгва да набира пари и основава група от доброволци. Под нейно ръководство Фондът за бедствия във Флорида събира повече от 45 милиона долара, което е рекорд. На пресконференции, докладващи за траекторията на бурята, тя е показана в червено поло и дънки, застанала зад съпруга си и посещаваща бреговата охрана.

More from View Sofia

15 години Филип Морис България, 15 стажанта: Герасим Лукаров за интересните начала и едно преживяване за цял живот

All About Life преди 2 години

Филип Морис България, вдъхновяващата, социално отговорна и устойчива компания – отличена като „Top Employer" през последните 5 години, да пишеш за която е чудесно усещане, а да работиш там – още по-голямо удоволствие, е на българския пазар, от 15 слънчеви обиколки. За 15 млади български студенти това е истински празник, тъй като компанията решава да отбележи повода като им даде шанс за старт в кариерата след една предизвикателна година. За лятната стажантската програма на Филип Морис България ви разказваме, запознавайки ви с 4 млади стажанта-усмивки, като започнахме с Мариана, експерт по дигитално съдържание, продължихме с Катерина, стажант в отдел "Корпоративни комуникации", и Тино, стажант в отдел "Дигитални комуникации", завършваме с:

More Celebrities