Следва

Лекота на лекотите: Christian Dior Pre-Fall 2023

Trend Report: полата-шал!

Просто като баница - взимаш грамадния шал, правиш-струваш, увиваш го през талия и ставаш уау! 

All fashion преди 1 година

Жест, който всички познаваме в летния му вариант (с копринен шал, най-често над бански); дизайнерите до адаптират за зимата! Просто, спонтанно, подлагащо изобретателността на изпитание, но реално за тенденцията са нужни само максимално много сантиметри плат. Стилистите често биват гъделичкани от възможните композиции и решения; те обичат да експериментират с кройки и моделиране, извличайки различни контексти, за да преосмислят модата. Така се раждат новите хибриди като този: David Koma и Nicolas Ghesquière за Louis Vuitton взеха шал и го превърнаха в пола за есен зима 2022/2023.

Първият дизайнер е обичан от холивудския елит заради смелия си и драматично чувствен стил, способен да работи върху женския силует: в този случай той взима дълъг плетен шал и го разрязва на няколко части, за да създаде асиметрична пола и с остатъка , координиран микро топ. Колекцията на Louis Vuitton експериментира силно с шаловете - предмет, който обожаваме - работейки както с груби текстури, така и с различни форми.

Екстравагантната тенденция задоволява и част от желанието да не прахосваме и изхвърляме неща, които вече не харесваме. Ето всичките досегашни проявления на полата-шал, очакваме още много >>>

 

More All fashion