Следва

New Year New Love: Леонардо ди Каприо с нова тръпка

Оповестиха причината за внезапната смърт на актрисата Чарлби Дийн от "Триъгълникът на тъгата"

Актрисата и модел Чарлби Дийн, най-известна с ролята си в победителя на филмовия фестивал в Кан през 2022 г. "Триъгълникът на тъгата" на Рубен Остлунд, почина през август тази година на 32-годишна възраст

Celebrities преди 1 година

Резултатите от аутопсията и причината за внезапната й смърт вече са оповестени публично.

Говорител на главния съдебен лекар на Ню Йорк потвърди пред People, че Дийн е починала от бактериален сепсис. Съобщава се, че причината се дължи на усложнения от рутинна операция, която актрисата е претърпяла няколко години преди смъртта си (четете още: 5 факта за Чарлби Дийн, звездата от най-заслужилия филм в Кан и любимка на дизайнерите).

„Сепсисът е усложнение на аспления (отстраняване на далака) поради травма на тялото“, каза говорителят.


Чарлби Дийн в „Триъгълник на скръбта“.

Бактериалният сепсис е причинен, след като актрисата е била заразена с бактерия, известна като Capnocytophaga. Въпреки че инфекцията е рядка, има различни видове Capnocytophaga, които се развиват в човешката уста и също присъстват в устната кухина на кучета и котки. Хората с автоимунни проблеми и без далак са особено податливи на нея. 

Дийн претърпява тежка автомобилна катастрофа през 2009 г., след което лекарите отстраняват далака й. Според брат й при инцидента тя също чупи ребрата си и тежко наранява гърба си. 


Чарлби Дийн в „Триъгълник на скръбта“

Какво точно е отключило бактериалната инфекция не е известно. Смъртта на южноафриканската актриса беше призната за нещастен случай.

Филмът "Триъгълникът на тъгата" е доста сурова сатира на съвременното общество. В историята героинята Дийн и нейният приятел се озовават на луксозна яхта в компанията на руски олигарх, направил състояние от торове (или „лайна“, както самият той казва), и неговите любовници, възрастни производители на оръжия и прочие странни герои. За остро социалния сюжет и натурализма на някои сцени филмът е определен като изключително скандален.  

More Celebrities