5 факта за Чарлби Дийн, звездата от най-заслужилия филм в Кан и любимка на дизайнерите

5 факта за Чарлби Дийн, звездата от най-заслужилия филм в Кан и любимка на дизайнерите

Какво е добре да знаем за красавицата от Южна Африка

В света на киното филмовият фестивал в Кан определя дневния ред за следващата година и посочва филмите и имената, за които ще говорим в близко бъдеще. В света на модата, Кан също е шоу: произвежда нови герои и бъдещи суперзвезди. Този май определено бяхме запленени от Чарлби Дийн, 32-годишна актриса от Южна Африка, която изигра главната роля във фестивалния триумфатор - филмът на Рубен Остлунд "Триъгълника на тъгата", който грабна "златна палма". Следват фактите за момичето с нетрадиционно име, на което, според всички, предстои световна слава >>> 

Тя започва кариерата си на модел на 6-годишна възраст

Чарлби е родена и израснала в Кейптаун. Кариерата й започва с моделство на много ранна възраст: На 6 годинки, момичето вече снима каталози, а на 12 подписва първия си договор с агенция Alfa Model Management (по-късно потребителите на социалните медии обвиниха ръководството й в забавяне плащания и дори постави компанията в неофициалния черен списък на индустрията). На 14-годишна възраст на хубавицата се налага да мине на индивидуално обучение поради честите работни пътувания - Чарлби непрекъснато пътува между Япония, Великобритания и САЩ.

Неин партньор в първия й филм е Трой Сиван

През 2010 г. Чарлби получава първата си роля във филмовата адаптация на мега-популярния роман "Малек" от южноафриканския писател Джон Ван Де Руйт. Трой Сиван, известен музикант и видеоблогър, изиграва главната роля - на нещастно момче на име Малек, което е преместено в частно училище-интернат за момчета. Красавицата Чарлби става първата му любов на екрана, а по-късно се връща към героинята си Аманда във втората част на филма.

Пробивът идва с адаптация на комикс.

През 2018 г. излезе поредицата "Черната мълния" за едноименния герой на комиксите на DC. И тук Чарлби получи второстепенна роля, но момичето се справя толкова добре, че красивият и смъртоносен наемник Сионид в нейното изпълнение пленява публиката. Сериалът се излъчва по The CW до 2021 г.


На премиерата на "Триъгълник на тъгата" на Рубен Остлунд в Кан, май 2022 г.

Смело сменя жанрове

Още докато работи в "Черната мълния", Чарлби обяви, че ще участва в шведския Östlund заедно с Уди Харелсън. В тази язвителна сатира за живота на неприлично богата група милиардери, както и няколко модела (един от тях се играе от Чарлби) се озовават на пустинен остров след катастрофа с яхта. Нито един от тях не е подходящ за тежък физически труд и нещата ескалират... 

Обожават я дизайнери и модни редактори

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.