Следва

Мозъчна мъгла - какво е и как се справяме

Всичко за Super Bowl 2023 и Риана

Канзас Сити спечели титлата в американския футбол след страхотен финал на Супербоул, побеждавайки Филаделфия Ийгълс с 38:35

Celebrities преди 1 година

Драмата бе пълна, а шут 8 секунди преди края я реши при резултат 35:35. Новите шампиони губеха с 10 точки след първото полувреме, но обърнаха срещата и за втори път в последните 4 години стигнаха до трофея "Винс Ломбарди".

Те имат и загубен финал в този период, което ги утвърждава като новата доминираща сила в спорта, а куотърбекът им Патрик Махоумс - избран за MVP на сезона преди финала и на самия мач, посяга към трона на отказалия се наскоро Том Брейди.

Едва в петата си година като титуляр в лигата, той изведе Канзас Сити до две титли и още един гастрол на Супербоул. До постиженията на Брейди има още доста път (10 участия и 7 титли на Супербоул), но ако някой може да ги доближи, това е човекът.

На почивката, докато Махоумс и компания търсеха обрата в мача, на сцената излезе Риана - 7 години след последното й концертно изпълнение. 

Чакането си струваше, шоуто бе зрелищно и наелектризиращо, а самата изпълнителка показа и коремчето, което издаде на няколкостотин милиона из цялата планета, че е бременна за втори път. Разбира се, социалните мрежи пламнаха - само в Туитър публикациите около появата на Рири минаха един милион за около 30 минути. В същото време мачът вече вървеше, бе започнало второто полувреме, и социалните мрежи гърмяха и около играта.

А там тепърва настъпваше голямата драма - в последната четвърт, когато изглеждаше, че Чийфс - след обрат от 14:24, са осигурили победата при 35:27 и 9 оставащи минути.

Но Филаделфия тръгна в атака, стигна до тъчдаун, игра рисково за две допълнителни точки и изравни.

Пак Махоумс, който игра с травма в глезена, извиси ръст и организира победното нападение. Докара нещата до шут на Харисън Бъткър от 27 ярда, който трудно можеше да се пропусне.

След него връщане назад за Ийгълс нямаше, тъй като времето за атака бе само осем секунди.

Патрик е новата суперзвезда в НФЛ - номер едно в целия сезон и на Супербоул. Но ще има сериозна конкуренция в следващите години в лицето на Джейлън Хъртс, куотърбек на загубилия тази нощ отбор. Само на 24 години и във втория си сезон като титуляр за Филаделфия, той завърши мача с три тъчдауна. Младият Джейлън игра супер смело и не се притесни от груба грешка, която подари тъчдаун на съперника още във втората съперника още във втората четвърт.

Супербоул 57 бе много близо и до това да отбележи рекорд - точките в него останаха 73 и това е резултатност №2 цялата история на тези мачове. И след зрелището в Аризона №1 си остава финалът от 1995-а, когато Сан Франциско би Сан Диего с 49:26 (75 точки). Сега постижението бе заплашено, както никога досега.

Цялата нощ вечер бе великолепна, като играта на терена бе страхотна реклама за този спорт, набиращ все по-голяма популярност и извън САЩ.

А на полувремето видяхме едно голямо завръщане на сцената от магнетичната Риана, при това и с поднесената от нея изключително готина новина.

More Celebrities