Следва

Наградите на Takeaway.com, големите победители и специално Космос

Джони Деп продаде авторски картини за 5,4 милиона долара

Джони Деп представи (и продаде с небивал успех) серия от картини на знаменитости, включително реге звездата Боб Марли, писателят Хънтър С. Томпсън, актьорите Хийт Леджър и Ривър Финикс в галерията за изящни изкуства Castle в Ковънт Гардън в Лондон миналия понеделник

 

Celebrities преди 1 година

Вчера стана известно, че картините, които струват по 5400 долара, са почти напълно разпродадени за пет дни. В резултат на това актьорът успя да спечели 5,4 милиона долара, като информацията е на Daily Mail.

Това е втората изложба на колекцията "Приятели и герои" на Джони Деп, която се провежда във Великобритания. Първата поредица, включваща портрети на фолк легендата Боб Дилън, китариста на Rolling Stones Кийт Ричардс, филмовите звезди Елизабет Тейлър и Ал Пачино, беше разпродадена за часове миналия юли.

Звездата от "Карибски пирати" е дълбоко трогнат, че хората се интересуват от изкуството, което той прави "извън ежедневната си работа". „В продължение на много години прекарвах по-голямата част от времето си в снимане на филми, но винаги изпитвам нуждата да бъда креативен – да пиша или да рисувам. Захващайки се с нещо за първи път, без да имаш представа какво ще започне и как ще се развие носи дълбоко удовлетворение. Фактът, че хората виждат картините ми за първи път и реагират толкова положително на всичко, което съм създал, е много трогателен“, каза Деп.


Хънтър С. Томпсън


Боб Марли


Ривър Финикс

Преди това Джони Деп пусна за продажба своите картини под формата на NFT. В специално създаден за проекта сайт Never Fear Truth („Никога не се страхувайте от истината“) Деп каза, че изкуството присъства в живота му много преди да стане актьор. През цялото това време той продължава да рисува, но не се стреми да показва работите си пред публика от уважение към другите художници, които не могат да популяризират работата си с известно име.

Обърнете внимание, че през последните няколко години Джони Деп изпита финансови затруднения, като загуби изгодни договори и оферти във филмовата индустрия поради скандалния развод с Амбър Хърд. След оправдателната присъда след края на делото обаче кариерата на Деп тръгна пак нагоре (Джони Деп e крал Луи XV: първият кадър), а феновете започнаха да купуват всичко, което по някакъв начин е свързано с името му. Например, мъжкият аромат Sauvage от Dior, на който той е рекламно лице, се превърна в бестселър.

More Celebrities