Следва

So sweet: Риана изпрати цветя на дами, изкопирали представянето й на Superbowl

Madame на Санремо 2023 и много секси Off-White тоалетите й

Madame е 21-годишното момиче, завладяло цяла Италия още с първия си хит, който дори Кристиано Роналдо споделя в социалните си мрежи

Celebrities преди 1 година

В интервю за Vogue Italia Madame споделя, че за модата знае наистина малко. Дори леко се притеснява сякаш й предстои труден изпит, визирайки участието си на престижния корнкурс Санремо 2023. Интервюто се провежда в студиото на Off-White, където Madame пристига за проба на сценични тоалети за фестивала. Тя всъщност изглежда много самоуверена в себе си – движенията й, начина, по който говори – личи, че знае какво прави. Дрехите и аксесоарите, които слага на сцената на Аристон, придават съдържание и допълват музиката й. Madame държи на всеки детайл. По време на пробата тя отказва да сложи колие, което се закопчава отпред, като детайл, който да причлива вниманието, обяснявайки причините си: „Много ми харесва, но на сцената няма да го сложа, трябва шията и гърдите ми да са свободни, за да пея“ Само на 21, тя вече е истински професионалист. Всъщност визията е само акцент към разказа й на сцената. Песента е това, което носи смисъл. Симоне Фурлан е стилистът, на когото тя се доверява и който я води през модните й избори.Той се съобразява с нейните предпочитания, тъй като знае, че за да се създаде една визия, трябва да я усетиш, да се чувстваш самоуверен в дрехите. Още повече, когато говорим за състезание (четете още: Стилистите на Sanremo 2023 - имена, които не знаехме, а трябва).

След големия успех на песента “Schiccherie”, която прави Madame известна само на 17 години и парчето “Voce”, което я изстрелва в класациите през 2021г. (задминавайки дори „Zitti e Buoni“ на Maneskin), младата певица се завръща с нова песен, която изразява артистичната й зрялост и не само: Il bene nel male (Доброто в лошото). Свободна и еклектична, но и осъзната, нейната еволюция изразява безпокойството на младия човек, което се превръща в мотор за креативност. “Еднаквостта ме отегчава ужасно много. Предпочитам да експериментирам, да се променям, да се обличам различно“. Санремо“ 2023 ни представи една нова Мадам. Свикнали със стрийт гащеризоните й и по-мъжкия й стил, този път на сцената на Аристон младата певица изненада феновете с ефирни и жеснтвени дрехи, направени специално за нея от Off-White.

''С моят стилист – Simone Furlan – направихме дълго проучване. Той ми предложи доста алтернативи, даде ми куп съвети. Но аз просто чаках правилния бранд, който да ме докосне и развълнува. Когато видях Off-White знаех,че искам да работя с тях. Водех се от чувство и от това в какви цветове си представям песента“, споделя певицата пред Vogue. Madame обаче не оцветява в розово любовната история, която разиграва на сцената, а потапя четката в бяло и синьо. Облича леки материи с волани и къси кройки, които създават въздушни, асиметрични обеми. „Има една визия, която изразява смисъла на тази песен повече от всички други. Тази на „лолита“, която е тийнейджърска, детиснка дори, но в същото време показва точно кого играя - едно сексуализирано дете, жена, превърнала се в проститутка, след като любовта я ранява жестоко". Неслучайно певицата грабва вниманието с някои разголени кадри по бельо с чоукър в Instagram преди фестивала с ясна препратка към donne cocotte (леките жени) от 19-ти век. „На сцената на Аристон бях много женствена, в по-различни от обичайните ми дрехи, не толкова мъжкарана, не толкова асексуална. В обувките на проститутка, това е, което интерпретирам и разказвам“.

В основата си “Il bene nel male” и “Via del Campo” (песента, която избира да изпее за вечерта на дуетите на фестивала) имат един и същ смисъл . Madame разказва и защо е избрала да изпее песен на Fabrizio De André: „Fabrizio De André e музикалният ми баща. Ако като малка, моят татко не ми беше пускал неговата музика, в момента нямаше да съм тук. Неговите текстове са изключително докосващи. Позовавайки се на песните му, открих, ,че в живота има една натуралност, която предизвиква да се случват неща, да се да се счупват неща, има хора, които са добре, и такива, които са зле. Случват се въз основа на това какви са хората, какви ситуации са преживяли и как са се срещнали. Насилието и страданието, за които искам да говоря, стоят в основата на търсенето на истината. Искам да използвам изкуството по бурен начин, за да изразя този интензитет, тази сила. За мен истината е насилтвена.“

Бродираната рокля-блейзър и високи ботуши, играещи ролята на панталон, за първата вечер на „Санремо“ 2023

„Роклята-сако е направена така, че слънцето, татуирано върху гърдите ми да е част от тоалета. Гърбът напомня за бельо, намек за интимност, вдъхновен от героинята в песента“, разказва Симоне Фурлан. „Простутитката в песента вдъхновява бродериите на гърдите на роклята: формите на тялото симулират по някакъв начин абстрактен тромп лой. Тази визия говори за осъзнаване и сила. Това е първият етап от едно пътуване, което ще приключи с появата на абсолютно нов човек в собствената ви кожа“. Вижте още: Тя успя: първият инфлуенсър на Sanremo и четирите й тоалета от Schiaparelli.

More Celebrities