Следва

Lunchtime Shopping: поне една розова рокля за всяка от нас!

Бежов шлифер, опърпан шик чепик и панама - пенсионерският шик е във вихъра си

Преди тенденцията „тих лукс“ и многобройните „базови“ стилове (barbicore, gothiccore, officecore, cottagecore), външният вид и навиците на обличане на пенсионерите винаги са приблизително еднакви. Така нареченият "стил на възрастните хора" сега е особено популярен, отбелязва Highsnobiety

 

All fashion преди 7 месеца

Съвременните пенсионери знаят как да изглеждат добре, без да правят нищо специално за това. Тяхното усещане за стил, учен и възприеман от десетилетия, включва удобни и спокойни визии, прави силуети, свободно преливащи кройки и приглушени нюанси. Разбира се, изданието взема за основа стила на западноевропейските и американските пенсионери от средната класа, които значително се различават от българите по своя начин на живот и ниво на просперитет.

Посланик на модерния "пенсионерски шик" е например излизането на актрисата Лили Джеймс, която се появи точно в такъв тоалет на снимачната площадка на трилъра "Щафета".

Стилът се основава на: тренчкоти, на които заслужено можем да отредим първото място сред любимите неща на пенсионерите, и още обемни якета, широки панталони, удобни топове - ризи, джъмпери или жилетки, и туристически обувки или любимите "обувки на дядо", по възможност приятно износени през годините.

Същността на "пенсионерския шик" е в това, че не се опитвате да впечатлите когото и да е , нито се стараете да изглеждате закачливо. Идеята е вашето обличане да е възможно най-просто и удобно. Избраните ансамбли следва да са подходящи за дълги разходки из града, пробези до близкия пазар (добавете готина пазарска торба), събирания с приятели и прочие лежерни dolce vita дейности. 

Тенденцията "пенсионерски шик" навлезе активно в модната индустрия преди няколко години - десетки съвременни баби и дядовци блогват в Instagram и Tiktok, а много марки канят пенсионери за рекламните си снимки, които се радват на супер топъл прием от аудиторията. .

Като New Balance, например, с кампанията им за маратонките 990v5 и слогана: „Носени от всички – от супермоделите в Лондон до татковците в Охайо“. Както и известната колаборация на спортната марка с Aimé Leon Dore, която включи изпитани като стил и удобство по-стари модели в рекламните снимки през 2020 г.

От естетиката на „старите пари“ до естетиката на буквално стария човек - колегите от Highsnobiety обръщат вниманието ни върху „лекотата“, с която се обличат щастливите пенсионери. Очевидно се имат предвид пенсионерите от Гринуич Вилидж, а не от някъде другаде,  но тенденцията е тук и е извънредно завладяваща. Как да не се гмурнем в нея в очакване на спокойнтите си и много модерни златни години. 

More All fashion

Всички носят: огромни кожени бомбъри

All fashion преди 1 седмица

Миналата година кожените блейзъри бяха истински фетиш, елегантното наметнати на елегантните снаги на всички знакови модни дами и господа - от Хейли Бийбър до Адам Сандлър, абсолютно всеки се беше вкопчил в идеята за практичното сако от качествена лицева кожа. Сега обаче, по всичко личи, че дългогодишното царуване на блейзъра отслабва, и имаме нова връхна дреха du jour