Следва

Street Style вдъхновения: великолепните мъже на Pitti Uomo Пролет 2024

Чантата с размер на троха може да бъде и ваша, ако участватe в търга на Фарел Уилямс

MSCHF, създателите на онези големи червени ботуши и маратонки с цвят и форма на капка кръв, са определено опървенци в нишата на спорните артикули. Последната им стока обаче не е шантава обувка, а ръчна чанта, която извежда тенденцията на мини и микро чантите на следващото ниво

All fashion преди 10 месеца

Наречена Microscopic Handbag, малката чанта на Mschf е направена от фотополимерна смола с размери 657 на 222 на 700 микрометра (за мащаб, това е сравнимо с прашинка). Миниатюрната чанта е моделирана след монограма на чантата OnTheGo на Louis Vuitton - обаче според съобщенията MSCHF не е получил разрешение от френската къща, така че не става дума за официално сътрудничество.

Звучи ли ви като глупава инвестиция? Може би е полезно да знаете, че чантата е по-скоро произведение на изкуството, отколкото аксесоар за носене. Марката пуска артикула като израз на модерността на луксозните чанти и всички крайности, до които хората стигат, за да се сдобият с тях и да ги носят (независимо дали става въпрос за разтърсващи ги огромни или мини версии). „Тъй като някога функционален обект като ръчна чанта става все по-малък и по-малък, статусът му на обект става все по-абстрактен, докато не стане чисто обозначаващ марката“, казаха от бранда в съобщение. „Предишните малки кожени чанти все още изискваха ръка, за да ги носят, но все пак бяха нефункционални, създавайки неудобства за притежателя си.“

Можете все пак да да притежавате микроскопичната, ако желаете. Първо чантата ще бъде изложена в запечатан калъф с гел и предварително монтирана под микроскоп на изложба в галерията 8 Avenue Matignon в Париж от 20 до 24 юни. След това ще влезе в разпродажбата на Just Phriends – предстоящ търг от аукционната къща на Фарел Уилямс, Joopiter, от 19 юни до 27 юни. Началната оферта все още не е известна, но като се има предвид, че предметът е изключително идиотски, статутът му на колекционерски шедьовър може да го направи ценен.

Това не е първата нашумяла чанта, която пускат от Mschf. Миналата година те направиха черна дамска чанта с логото на MSCHG, която беше произведена в Италия, Тексас - нахален поглед върху етикета Made-in-Italy, който много дизайнерски чанти често съдържат (тя обаче беше с обикновен размер за хора - не нещо миниатюрно като за бебе Барби). Мислете каквото искате за абсурдните на пръв поглед изделия на марката, но едно е сигурно: те умеят да накарат света да ги види, включително и като облекат Граймс на Мет Гала.   

More All fashion