Следва

Клинове и пижами: кой какво облече на ревюто на Louis Vuitton

Librarian-core: идеалната комбинация между невзрачни очила и секси пола

По това време миналата година започнаха да се появяват статии, оплакващи излишъка от прекалено ревностното придържане към тенденциите. Основното недоволство беше насочено към изобилието от нови модни "ядра", като например "Barbiecore", "Cottagecore" и "Gorpcore", дело на неуморната нова група от модни ентусиасти - поколението Z

All fashion преди 9 месеца

Но това, което тези добронамерени критици може би са пропуснали е новият начин, по който генерация Z общува. Поколението, отгледано от интернет, се е научило да съчетава естетики и идеи - както сложни, така и тривиални - и да ги превръща в заместител на всякакъв вид визия, усещане или настроение.

Бела Хадид

Може и да не разбираме докрай новите модни "ядра", но те зададоха тона за някои основни тенденции, сред които водещата роля заема естетиката на "секси библиотекарката", която се появи през 2021 година и беше усъвършенствана на шоуто на Miu Miu за есен/зима 2023.

Уличният стил проникна на подиума и моделите на Miu Miu дефилираха в чудни вълнени жилетки, елегантни поли тип молив с точки и очила с тънки рамки, които някога ни отвращаваха, но сега са визитната картичка на библиотекарския стил. Сексапилът в ревюто идваше от изкусните нюанси в дрехите: полите с точки бяха напълно прозрачни, чорапогащите бяха видими, а дълбоките деколтета бяха за предпочитане.

Съчетанието на кокетно облекло и невзрачни очила е основният елемент на визията в тази естетика. Например, Бела Хадид често се появява с дънки с опасно ниска талия и оскъдни топове. Други звезди са още по-напредничави - Сидни Карлсън комбинира своите очила със секси бельо и плисирана пола в ученически стил, за да създаде по-разкрепостен образ, но основните компоненти остават непроменени: увереност и очила.

В галерията ви представяме най-доброто от естетиката на библиотекарския стил >>>


Сидни Карлсон


Miu Miu


Ема Чембърлейн


Жизел Бюндхен


Parisa


Parisa


Руби Лин

More All fashion