Следва

Тяхната голяма луда италианска сватба: Симоне Маркети и Андреа Дестро

Starbucks отличи най-добрите майстори на кафето: Брандът отбеляза 10-ото юбилейно издание на Бариста Шампионата за регион EMEA

Най-добрите баристи на Starbucks® премериха сили на Националния Бариста Шампионат в десетото за регион ЕМЕА издание на състезанието, което се проведе в nOva art space. Заедно с авторитетно жури от професионалисти, включващо Иван Георгиев – оперативен директор на Starbucks за България и Румъния, Иван Андреев – регионален мениджър на Starbucks за България, Свилен Лалев – регионален мениджър на Starbucks за България и Дана Хейдел – Starbucks Brand HR Румъния и България, за първи път част от журито бяха журналисти и инфлуенсъри

Life преди 10 месеца

 

Те следяха за качеството и вкуса на кафето, креативността и начина на представяне на напитките. Специалните гости – популярните инфлуенсъри Биляна Йотовска, Миглена Кикьова (Мегсън), Радостина Христова, Илиян Чулев и Вероника (Чонси), певицата Валерия Войкова - Вал и журналисти се включиха в журирането и оцениха комуникационните и презентационните умения на кандидатите за Бариста шампион.

Всeки от 10-те участници беше представител на едно от Starbucks® заведенията в страната и сертифициран coffee masters. Магьосниците в черни престилки се състезаваха за престижната титла най-добър бариста на България, който печели правото да представи уменията си на финалите в Лондон през октомври тази година.

В рамките на конкурсния ден състезателите показаха умения в създаването на определени напитки Starbucks. Шампионатът се разви в два кръга: Barista Craft (лате арт) и Coffee Storytelling (кафе дегустация).

В края на деня стана ясен победителят: Виктория Чобанова на 21години от Starbucks Burgas Plaza, макар че кафе експертите показаха, че всеки един от тях е достоен за титлата Barista Champion 2023. Виктория е част от семейството на Starbucks от близо 2 години. Тя обожава да рисува и несъмнено това много й помогна в кръга Barista Craft, в който участниците демонстрираха лате арт майсторството си. Любимият и бленд кафе е Verona, а през лятото обожава студено безлактозно лате с 2 шота кафе.

За Виктория кафето е страст и професия. „Благодаря на журито за това признание! Кафето е моята най-голяма страст и се вълнувам за финала на шампионата. Вярвам, че всеки човек трябва да се изявява, за да сбъдне мечтите си!” – сподели победителката.

„Кафето е повече от продукт. То е част от ежедневието на милиарди хора. Ритуал, повтарящ се всеки ден. Затова се стараем да обърнем максимално внимание на всеки процес, за да гарантираме, че резултатът в чашата винаги е най-добрият възможен“, разказа Иван Георгиев, регионален мениджър на Starbucks за Румъния и България. „Изключително сме доволни от това юбилейно издание на бариста състезанието в България. Кафе експертите участваха с голям ентусиазъм и страст, а обменът на опит и креативност беше вдъхновяващ момент за всички нас.

В Starbucks ценим уменията и изобретателността и Бариста Шампионатът е един от начините да засвидетелстваме това на хората, които всеки ден дават най-доброто от себе си.”, допълни той.

За Barista Championship

Състезанието се провежда всяка година (това е 32-ото издание) от Starbucks в търсене на най-добрия бариста на бранда. България се включва за първи път в шампионата през 2017 година и провежда ежегодни състезания с изключение на пандемичната 2020 година.

Победителят от националния шампионат 2023 ще премери сили с баристи от цяла Европа в нелеките предизвикателства на Starbucks.

More Life

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 2 дни

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.