Следва

Трансформация на „Ти и Lidl“ - след проучване сред гражданския сектор

Майсторски трикове за опаковане на идеалния ръчен багаж

Петък е, при това юлски  

All About Life преди 9 месеца

Знаем, че е предизвикателство да изберете част от любимите си дрехи, когато трябва да се подготвите за почивка. Затова излизаме с няколко сръчни съвета, с които и ние оптимизираме пространството в куфара си, така че с удоволствие споделяме. В крайна сметка, защо да мъкнем гигантски куфар, когато с помощта на умело опакован ръчен багаж можем да заминем на морето или на екскурзия без допълнителни разходи и без ненормирено мускулно напрежение?

Инвестирайте в лек ръчен куфар

Поради строгите ограничения, които някои авиокомпании налагат върху размерите на ръчния багаж, препоръчваме да инвестирате в лек ръчен куфар, до около 2,5 кг. Всякакви елементи от дизайна буквално ще ви натежат, затова потърсете компактна джаджа с лека поликарбонатна обвивка. Най-добре от реномирана марка - дори куфарът да струва 700 евро, както е при чудесните Rimowa, например, мисълта, че си купуваме такъв на минимум 10 години, прави нещата да изглеждат далеч по практични.   

Навивайте и наслоявайте

Не е задължително малкият куфар да е равен на малък брой неща, които си носим в него. Ключът към оптимизирането на вътрешните отделения е да създадете слоеве от дрехи в ръчния си багаж и да ги навивате, а не сгъвате.

Тениски, летни рокли, спортно облекло: навийте ги във формата на пура, за да увеличите максимално пространството. Друг трик? Натъпчете бельото в сандалите и маратонките си. В тях има много неизползвано пространство за интимните ни принадлежности.

Инвестирайте в мултифункционални дрехи

Дрехите с двойно предназначение трябва, и са, нашите най-добри приятели. Двулицевите бикини или бански костюм мигновена дублират опциите за плажен аутфит, а коприненият шал може да се трансформира в бандана, гривна от плат или парео без презрамки.

Малко козметика

Сбогувайте се със стреса по време на проверките, като инвестирате в компактен комплект от козметични продукти с вместимост под 100 мл, опаковани в прозрачен несесер.

Що се отнася до слънцезащитните кремове, ако планирате почивка за седмица или повече, вземете по-голям продукт от летището, след като преминете проверките. И ако искате да вземете любимия си аромат, изберете по-малката му версия в мл, която лесно ще се побере в чантата ви.

Оптимизирайте обувките

Мотото при избора на ваканционни обувки трябва да бъде: “Елегантност, удобство и издръжливост”. Елегантните обувки са чифт стилни сандали с нежни украси, подходящи както за деня, така и за вечерта. В категорията "удобство" са джапанките, които не се хлъзгат и са идеални за плажа. А "издръжливостта" е за маратонките, подходящи за пътуване, дълги разходки или дори сутрешна тренировка.

Разпределете умно багажа в куфара

Инвестирането в комплект органайзъри за куфар означава, че можете да навиете (а не да сгъвате!) всичките си дрехи и да ги групирате по категории. Това е и разумен начин за разделяне на чистите и мръсните дрехи по време на мечтаното бягство. 

Носете повече дрехи по време на самото транспортиране

Ако подходите разумно към това, което ще облечете на летището, ще имате по-малко неща за транспортиране в багажа си. Така че носете шапката и очилата си, облечете се леко и вземете в ръка ризата или друга връхна дреха, за която не е останало място в куфара.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.