Следва

С позиция срещу насилието "Пепси България" прекрати договора си с Тото

ЧРД, Меган Маркъл, с 42 много малко известни факти от бурния й живот

През 2016 г. името на канадската актриса Меган Маркъл знаеха само феновете на "Форс мажор", днес целият свят говори за нея: през тези пет години тя успя да се омъжи за принц Хари и да стане част от кралското семейство, след което да напусне Мъгливия Албион и да даде интервю на Опра Уинфри за изтърпяното в "златната клетка" на старата монархия. На 4 август 2023 г. херцогинята на Съсекс навършва 42 - идеален повод да обобщим най-неочакваните подробности от живота на херцогинята на Съсекс

 

Celebrities преди 8 месеца

Като много млада работи като калиграф

Преди да получи първите си роли, Меган работи като калиграф между кастингите. В интервю за списание Esquire актрисата призна, че тази работа е била нещо като сервитьорската работа на връстничките й: „За да стигна до нечия известна сватба, не сервирах маси, а надписвах покани. Все още си пазя някои от тях."

„Мисля, че писането е много подценена форма на изкуство“, продължава Меган, „когато получих първата си роля, баща ми ми написа писмо, което все още пазя. Намирам идеята някой да отдели време да предаде посланието си с хартия и химикал за наистина специална."

"Открита" е на парти

Поне така твърди един от мениджърите на актрисата, според когото Меган Маркъл е "забелязана" на прием, докато работи в посолството на САЩ в Буенос Айрес.

 

 

Първата и роля...

 

 

... е в сериала "Обща болница" през 2002 г., където играе медицинска сестра на име Джил. По-късно дебютантката е поканена в проекти като CSI: Crime Scene Investigation New York и Castle, а няколко години по-късно следват роли в игрални филми. 

Меган е светски човек

Меган често определя себе си като за космополит. Завършила е Училището по комуникация към Северозападния университет през 2003 г., където получава степен по история на изкуството и международни отношения. По-късно младата жена заминава за Италия за цял месец, за да провери върху себе си сюжета на книгата "Яж, моли се и обичай". С една дума, съпругата на принца обича да пътува, да се среща с нови хора, да се запознава с чужди култури - все качества, оказали се извънредно полезни на Меган Маркъл, когато тя бе член на кралското семейство.


Меган в Руанда, 2016г

Не се пести и работи усилено

На първата страница на вече бившия си лайфстайл блог Tig, Меган пише: „Никога не съм искала да бъда една от онези дами, които винаги си почиват - винаги съм искала да бъда жена, която работи упорито.“

Да, ролята на Рейчъл Зейн в "Непреодолима сила" напълно отговаря на характера на самата Меган. В допълнение към актьорската си кариера, преди сватбата с принца момичето се занимава и с хуманитарна дейност: тя е посланик на организацията, която помага на деца с увредено зрение, World Vision Canada, а също така се доказва като активист в ООН Жени.

Меган не е истинското й име

Херцогинята на Съсекс всъщност е родена под името Рейчъл Меган Маркъл в Лос Анджелис на 4 август 1981 г., но родителите й винаги са я наричали с бащиното й име или накратко „Мег“, което с течение на времето се превръща в навик.

От дете мечтае да стане актриса

Страстта на Меган към актьорството се заражда в много ранна възраст, когато баща й я завежда на снимачната площадка на телевизионния сериал „Женени... с деца“, където работи като режисьор по осветлението. Майката на Меган обаче няма нищо общо със света на киното: тя работи като инструктор по йога.

Умее да прави компромиси

През април 2017 г. Меган Маркъл затвори своя лайфстайл блог, което даде повод на журналистите да смятат, че нещата между актрисата и принц Хари са сериозни. Както знаете, кралските булки трябва да избягват публичност до официалния годеж, така че тук госпожица Маркъл очевидно показа гъвкавост и се оказа готова да посрещне кралския протокол.

Използва ругатни

В една от публикациите в блога си, Меган описва тиквеното фондю, което е опитала преди няколко години, като „най-доброто шибано нещо, което някога съм яла“.

Работила е в посолството на САЩ в Аржентина

Меган стажува в посолството на САЩ в Буенос Айрес на 20-годишна възраст с помощта на чичо си, бивш дипломат. Херцогинята каза, че това преживяване й е помогнало много в по-късните етапи на живота й.

Меган търси себе си дълго време

Майка й е афроамериканка, а баща й е от ирландско-холандски произход. В тази връзка, както признава мисис Маркъл, дълго време й е трудно да осъзнае коя е всъщност. „Майка ми е 100% черна“, казва момичето пред списание Ebony, „и когато хората разбраха, че момичето от "Форсмажор" е нейна дъщеря, недоумението им нямаше граници. Що се отнася до мен, едва на 20 години успях да разбера, че съм това, което съм. И не трябва да променям нищо, нито да имитирам другите.”

Зад гърба си има един развод

През 2011 г. Меган се омъжва за филмовия продуцент Тревър Ейнджълсън, с когото по това време вече е в седемгодишна връзка. Младите хора се женят в слънчева Ямайка, но бракът им се оказа по-скоро разочароващ - две години по-късно Тревър и Меган се развеждат. 

От детството си защитава идеалите на феминизма

Меган става активист на 11-годишна възраст. Тогава тя, искрено обидена от рекламата на сапун, която използва образа на "жена в кухнята", пише писмо до първата дама на САЩ Хилари Клинтън, както и до други политици, оплаквайки се, че тази реклама нарушава принципите на равенството между половете. Между другото, рекламите са премахнати.

Спокойно говори за физиология

През март тази година Меган написа дълго есе за списание Time, в което третира въпроса как менструацията може да повлияе на потенциала на едно момиче. „Всички ние трябва да сме над своите пуритански маниери, когато става дума за женския цикъл“, каза актрисата.

Харесва домашно приготвена храна... и бира

Преди да затвори блога си, Меган редовно публикува всякакви семейни готварски рецепти и нашироко говори за любимите си ястия. Едно от тях е десертът, който актрисата определя като "комбинация от две класически любими на всяка дама неща - вино и шоколад". Става въпрос за горещ шоколад с червено вино. Меган си пада и по по-демократичните напитки - например бирата, с която актрисата дори се снима за профила си в социалните мрежи(вижте още: "Ябълковият тост на Меган Маркъл: рецепта за бъдещи херцогини").

Мрази ретуша 

Меган признава, че мрази, когато тонът на кожата й се променя или луничките се премахват на дадена снимка. Вероятно причината се крие в детството й - Меган израства в семейство, в което мама и татко са представители на различни раси. На кастинги в профила й обикновено пише: „Етническата принадлежност не е дефинирана“.

Сблъсква се с расизъм и сексизъм в медиите

През есента на 2016 г. принц Хари предприе безпрецедентна стъпка: пресслужбата на двореца Кенсингтън публикува официално изявление от негово име, в което кралският наследник  настойчиво моли журналистите да оставят любимата му на мира. Прессекретарят Джейсън Кнауф коментира: „Принц Хари е загрижен за безопасността на г-жа Маркъл и е дълбоко разочарован, че не винаги може да я защити. Не е правилно, че само няколко месеца след като стана част от семейството, г-жа Маркъл е подложена на такъв контрол. Принцът знае, че ще последват коментари като „това е цената, която трябва да плати“ или „всичко е част от играта“, но не е така. Това не е игра, това е техният живот."

През 2020 г. именно медийният тормоз е посочен като една от основните причини, поради които Меган и Хари решиха да се оттеглят като старши членове на кралското семейство (по техните собствени думи). Впоследствие херцогът и херцогинята на Съсекс споделиха пред Опра Уинфри, че заради атаките в пресата бившата актриса дори е мислила за самоубийство. 

Обожава Париж

Меган е огромен фен на френската столица. „Храната, езикът, стилът, вътрешният шик на местните жени – дори въздишам un petit peu, докато пиша това“, пише бъдещата херцогиня в своя блог.

Серина Уилямс е най-добра приятелка

Актрисата и тенисистката се срещат през 2016 г., когато Серина просто се обръща към Меган и решава, че трябва да се забавляват заедно. „Намерихме общ език много бързо“, коментира Меган, „като се снимахме, смеехме се и си бъбрихме - не за тенис и филми - а на класически „момичешки“ теми. Така започна нашето приятелство. Имаме доверие една на друга: ходя на всички нейни мачове, а понякога тя лети до Торонто, за да обядва с мен".

Мисли, че си длъжен да обичаш себе си

На първия си Свети Валентин, прекаран с принц Хари, Меган публикува снимка отпреди година, когато все още е необвързана, и пише: „Бъдете своя Валентин“. „Струва ми се, че днес трябва да приготвите чудесна вечеря - дори и само за себе си“, продължава мисълта си красавицата, „облечете любимия си тоалет, купете цветя и отпразнувайте любовта към себе си. Защото това е, за което често забравяме...".

Рожденият ден на Меган е ден на интроспекция

Преди да стане херцогиня, Меган всяка година публикува лична публикация в чест на рождения си ден, отразявайки случилото се в живота й. През 2014 г., когато навършва 33, Меган споделя колко щастлива се е почувствала след 30: „Моите 20 години бяха бурни, бунтовни. Критикувах се за стила си, за тялото си. Опитвах се да бъда готина/модерна/умна като всички останали."

Носи изкуствена кожа

В интервю Меган казва, че се опитва да не носи предмети от естествена кожа, заменяйки ги с изкуствени заместители. „Гардеробът на Рейчъл от Suits всъщност не прилича на униформа на обикновен служител в адвокатска кантора в Ню Йорк“, споделя актрисата, „но всичко зависи от това как дрехите отразяват вашия характер и ценности. Аз самата например обичам панталони от изкуствена кожа, комбинирани с вталени блейзъри и ризи.“

Вярно е, че любовта на Меган към този материал не се подкрепя от всички - Меган получава критики по причина, че при обработката на синтетични материи по правило се използват силно токсични разтворители, което всъщност има неблагоприятен ефект върху околната среда.

Харесва пържено пиле

Междувременно, колкото и защитник на правата на животните да е г-жа Маркъл, има нещо, което не може да си откаже по никакъв начин - пърженото пиле. "Няма нищо по-вкусно", признава Меган в интервю, "често приготвят това ястие за партита."

Доведената й сестра е най-големият й проблем

Саманта Грант, дъщерята на бащата на Меган, почти не общува с известната си сестра. Но пък обича да общува с пресата и редовно прави коментари относно брака на Меган с принц Хари.

Саманта живее в Лос Анджелис, страда от множествена склероза и се придвижва с инвалидна количка. Тя многократно критикува Меган в своя Twitter, заявявайки, че всъщност сестра й не е толкова "добър човек", колкото се опитва да изглежда.

Рейчъл Зейн за Меган - модел за подражание

Меган твърди: „Рейчъл винаги е работила усилено и аз лично се възхищавам на нейния характер. Удивително е как успява да се справи с всичко и навсякъде. Въпреки че нямаше образование, тя заслужаваше позицията си и отделен кабинет".

На Меган е посветен моден блог

Нарича се "Огледалото на Меган" и следи всеки тоалет, в който актрисата, а след това и херцогиня, се появява публично. Стил дневникт се води от двете си създателки - Аманда Дишоу и Кристин О'Брайън-Рос (двете, между другото, имат същия блог, посветен на обличането на принцесата на Уелс). Момичетата буквално разкостват всяка дреха на Нейно Височество и провеждат истинско разследване в търсене на отговори на основния въпрос: „Къде и за колко да си купя подобно?“.

Тя е "кучкар" 

Преди да се премести в Лондон, Меган Маркъл е собственик на две кученца от приют - метисът лабрадор Богарт и бигълът Гай. „Сутринта ми започва с това - разказва тогава актрисата, - вземам своя iPhone, целувам кучетата и излизам с тях на разходка, след което ги храня. Докато те ядат, аз проверявам пощата си и отговарям на спешни имейли. След това всички заедно се връщаме в леглото и лежим още десетина минути".

Въпреки това само Гай заминава за Обединеното кралство с Меган - Богарт е твърде възрастен, за да лети. През 2018-та Хари и съпругата му се сдобиха с черен лабрадор Пула.

Обича Софи Елис-Бекстър

Разбира се, Меган има много приятели сред звездите, а сега и сред аристократите, но в редичката има един по-специален приятел, който стои малко встрани - певицата Софи Елис-Бекстър, чиито песни Мег включва в почти всеки плейлист.

"Софи открадна сърцата с хита си „Murder on the Dance Floor“, който издържа изпитанието на времето. Новият й албум Familia също ни подари страхотна песен „Елате с нас“, много напомняща на старата скуул творба на Мадона, - казва Меган, - Това е просто любов! Браво, Софи!"

Гардеробът на Меган се промени драстично, когато се превърна от пате в лебед 

Откакто отношенията на Меган и принц Хари станаха по-сериозни, актрисата напълно обнови гардероба си в полза на британската класика. 

Публично изразява чувствата си

Въпреки че кралските особи трябва винаги да се държат обрано на публични места, Меган не се пести да прегърне любимия на улицата и дори да го целуне пред всички.

Тя става най-търсената актриса в Google през 2016-та 

"Трябва да кажа, че попаднах в добра компания - с мен бяха актрисите Лесли Джоунс, Алисия Викандер и Марион Котияр".

Тя е модел в Deal Or No Deal

Това шоу е популярно в цял свят - почти всяка страна има свой собствен аналог. Същността му се състои в това, че участникът е поканен да избере един от налични 26 куфара, в който може да се намира джакпотът. В това шоу Меган с палави къдри, изкуствени мигли и къса рокля действа като модел № 24. Разбира се, днес 42-годишната ММ предпочита да не си спомня това преживяване.

Меган години мечтае да се научи да играе поло

Малкълм Боруик, бивш играч на поло и добър приятел на принц Хари, разказа пред британския вестник The Sun: „Срещнах Меган онзи ден - тя наистина е много хубаво момиче. Не играе поло, но много иска да се научи. Предложих доброволно да я обучавам". Може би след пет години брак с принц Меган вече владее този спорт.

 

Познава стойността на парите

 

В блога си Меган признава: „Имаше момент (преди около десет години), когато имах едва 40 долара в сметката си. Тези пари ми стигнаха само да си запазя място на прослушването. Приятелите, разбира се, също бяха по-малко. Но дори и тогава, въпреки обстоятелствата и всевъзможните трудности, намирах сили да си организирам празници".

Обича да тича

Меган често практикува йога и ходи на джогинг. „За мен бягането винаги е било вид медитация, защото само по това време мога да освободя главата си от ненужни мисли“, казва херцогинята. Освен това практикува специален вид йога ащанга виняса.

Има доста верни приятели

Когато приятелката на актрисата Приянка Чопра е помолена да коментира връзката на Меган и принц Хари, боливудската звезда я защитава горещо. Когато телевизионният водещ започва все по-често да нарича канадската актриса „приятелката на Хари“, Приянка се пречупва и казва: „Всъщност тя си има име - Меган Маркъл. И има много собствени постижения. Да, за всеки случай."

Още преди сватбата Меган става собственик на собствена тиара

Каквито и залози да се правеха за сватбената тиара на Меган Маркъл, почти никой не успя да познае. Бъкингамският дворец реши елегантно въпроса с украсата за булката на принц Хари, предоставяйки на невестата забравената тиара бандо на Мери Текска. Така херцогинята на Съсекс получав почти ново бижу за сватбата си, което вече се свързва изключително с нея. 

Богато родословие и немско-швейцарски корени

Когато Бъкингамският дворец обяви предстоящата сватба на Хари и Меган, журналистите от цял ​​свят започнаха да се интересуват от родословието на бъдещата съпруга на принца. Германското списание Bunte проведе специално разследване и установи, че родословието на Меган Маркъл по бащина линия е много вероятно да се корени в Германия и Швейцария.

Както се посочва в статията, през 18 век някой си Йоан Маркел напуска родните си места в околностите на Офенбург в сегашната федерална провинция Баден-Вюртемберг и се установява в Пенсилвания. Там през 1809 г. се ражда Конрад Маркел, който по-късно се жени за Катерина Ховис. Предците на Катерина по бащина линия са живели в Прусия, а от страна на майка й са живели в Швейцария. Те имат син Исак. Като възрастен той променя изписването на фамилното си име поради грешка по време на преброяването на населението и става известен като Маркъл (Markle).

За Меган вече са заснети три игрални филма

Животът на кралското семейство е чест източник на вдъхновение за режисьорите. А появата на Меган Маркъл като негов нов член само подклажда интереса. В момента е издаден цял франчайз - Harry and Meghan: A Royal Love Story, Harry & Meghan: The Royal Family (Harry & Meghan: Becoming Royal) и Harry and Meghan: Escape from the Palace (Harry & Meghan: Escaping the Palace), в която режисьорът Менхай Хада проследява цялото пътуване, което актрисата и принцът изминават от 2016 до 2021 г.


Хари и Меган: Да станеш част от кралското семейство  


Хари и Меган: Бягство от двореца

Претърпява спонтанен аборт

Днес принц Хари и Меган Маркъл са щастливи родители на две деца – син Арчи и дъщеря Лилибет. През ноември 2020 г. обаче актрисата написа в колонката си в New York Times, че е претърпяла спонтанен аборт малко преди това, което се е превърнало в „почти непоносима мъка“ за нея. „Лежах в болничното легло и виждах, че съпругът ми е с буквално разбито сърце и в същото време се опитваше да ми помогне“, описва Меган кошмарния ден.

Тя добавя, че е решила да сподели историята си със света, за да премахне табуто от тази болезнена тема и да насърчи хората да се грижат повече един за друг. „Загубата на дете означава почти непоносима мъка. Много хора го усещат, но много малко се говори за това“, пише тя. „В болката от загубата съпругът ми и аз научихме, че от всеки 100 жени 10 до 20 са имали спонтанен аборт. Но въпреки невероятното разпространение на тази скръб, говоренето за нея остава тема табу, която се свързва с неоправдан срам."

Днес Меган живее със съпруга и децата си в калифорнийско имение, принадлежало на Мел Гибсън

През август 2020 г. принц Хари и Меган Маркъл закупиха имението си в Санта Барбара за близо 15 милиона долара, което е и първата съвместна собственост на двойката. Освен приказен имот с пет спални, впечатляваща всекидневна с камина, фитнес зала, просторна кухня в американски стил и луксозна трапезария, имотът включва още тенис корт, басейн, чайна, пет гаража за коли и две къщи за гости. 

Винаги пътува с масло от чаено дърво

В интервю за списание Allure Меган Маркъл признава: „Единственото нещо, без което не мога да живея, когато пътувам, е малък контейнер с масло от чаено дърво.“ Този навик се обяснява много просто: маслото от чаено дърво е отлично и евтино средство за порязвания, ухапвания от комари, леки обриви. „Малкият лек за всички болести“ на Меган винаги е в ръчния й багаж и никога не се забравя, въпреки факта, че може да не е най-бляскавото нещо, което да вземете със себе си на пътуване. Освен това можете лесно да го поставите дори в малка чанта, докато се разхождате - удобно и безопасно. 

More Celebrities