Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 14.08 - 20.08

Вълнуващ обрат: Алана Хадид започна кариерата си на модел на почти 40

Още една Хадид в модните среди

Celebrities преди 8 месеца

Докато сестрите ѝ Бела и Джиджи доминират модните подиуми вече цяло десетилетие, Алана Хадид остава в сянка на света на модата. Но когато съдбата е решила нещо да се случи, то непременно се случва и така по време на Седмицата на модата в Копенхаген, Алана получава неочаквано предложение: "Бях решила да дойда в Копенхаген, защото обичам датските марки, но Saks Potts разбраха, че идвам, и ме помолиха да дефилирам на ревюто им. За мен беше чест”. Разираме я, и ние не бихме отказали подобно мило предложение?

Въпреки влажните и ветровити условия за първото ѝ ревю, което се проведе край бреговата линия на датската столица, Хадид - облечена в изрязан бежов блейзър, съчетан със синя пола с пайети, дънки и джапанки, се справи с дефилирането с лекота. "Валеше дъжд, но беше красиво: драматично и доста епично", споделя Алана пред Vogue.

Всъщност преживяването вдъхновява представителката на клана Хадид и тя решава да започне истинска кариера на модния подиум, подобно на прочутите си сестри. Затова я виждаме и на две ревюта на Munthe през изминалата седмица, облечена в прозрачна бродирана рокля и кожена мини версия. "Всъщност се оказах много влюбена в ходенето по модния подиум", споделя Алана (вижте още: Новите кампании: Джиджи Хадид за Arcadie на Miu Miu).

Да станеш модел е нелека задача, а когато искаш да го направиш, когато си на почти 40, е направо мисията невъзможна. Но Алана Хадид, 38, пречупва представите, заобикаля правилата и го прави. "Чувствам се така, сякаш живея живота си наобратно, обичам го", казва тя.

Е, ще очакваме още появи на Алана, на подиума и извън него. Пожелаваме ѝ успех!

More Celebrities