Следва

AVON „От любов към живота” налага нови стандарти в профилактиката на рака на гърдата в България

We love: Онова прекрасно кобалтово синьо

Обожаваме го по очите, или поне тези, на които им отива, но още повече му се възхищаваме, когато влиза в гардероба...

преди 14 години

Обожавахме го по очите, или поне тези, на които им отиваше, но още повече му се възхищаваме, когато влезе в гардероба на дамите.

Още в колекциите за миналата пролет кобалтово синьото беше завладяло дизайнерите от всички горещи точки на модата. Британците Aquascutum заложиха почти изцяло на идеята вълшебният цвят да залее своята мощ върху целия ни гардероб, Max Mara повярваха в изключителните му способности да оцветява в женстеност и на-скучните  ,  Полите, роклите, гащеризоните, дори малките дребни, но важни аксесоари разчитат на прекрасното кобалтово синьо.

Не знаем дали е защото синьото, според психолозите, предизвиква емоциите да излязат на повърхността, но този цвят е нещо като спасителен пояс в лудорията от цветове този сезон. Между оранжевото, електриково розови и наситено лилавото този доминираш пролетен цвят е забележителният контраст на ярките бонбонени и сладки нюанси.

Пък и след като nude замени black, ще ти трябва нещо, което да ползваш за всякакви обстоятелства. Затова идва на помощ кобалтово синьто, защото го срещаш навсякъде, дори и в елегантните костюми и вечерните рокли. Но най-го обичаме по роклите и обувките, разбира се може и да не е от глава до пети.

Пробвай само с един силен кобалтов акцент. Комбинирай с бяло, черно, nude, бледо жълто и с повечето пастелни цветове.

Виждаш ли, вълшебно е!

More from View Sofia

More