Следва

Алтернативите и технологиите ни помагат да се преборим с вредните навици

Неземна: Дуа Липа за Vogue Франция

В интервю, певицата говори за феминизма и отношението си към движението #MeToo

Celebrities преди 7 месеца

Дуа Липа е лицето на корицата на септемврийското издание на Vogue Франция. В откровено интервю тя споделя повече за себе си и възгледите си. За личния и публичния си образ: "В началото ми се искаше да вярвам, че трябва да бъда един и същ човек вкъщи и на сцената. Сега съм се научила да пазя определени аспекти от себе си за най-близкия си кръг. Има Дуа, която е спокойна вкъщи, а след това в медиите има тази преувеличена версия на мен самата, която също се казва Дуа и която дава всичко от себе си на сцената."

Липа не избягва да коментира и чувствителните въпроси от интервюто. Наскоро нейната колежка Лизо беше обвинена в сексуален тормоз от три свои танцьорки. Дуа също беше въвлечена в скандала, след като стана ясно, че през 2020, заедно с Лизо, е отпразнувала наградите Грами в стриптийз клуб. Певицата е обвинена, че подкрепя експлоатацията на жени: "Аз съм против всякакъв вид експлоатация. Но виждам, че изборът на жените се критикува постоянно. Това е все едно да минаваш през минно поле. Чувстваме се критикувани от всичко и от всички. Някой замисля ли се за собствения опит на хората, преди да ги атакува? Затова за мен е много важно да уважавам избора на жените, какъвто и да е той."

Според певицата, въпреки съществуването на движението #MeToo, което се бори срещу насилието над жени, те все още са много уязвими в редица ситуации. Дуа мисли, че причината за това се корени от дълбокото минало: "Чувствам се много солидарна с това, през което преминават жените. Мисля, че много хора осъзнават, че цялото това господство съществува от векове. И осъзнаването на това може да доведе до промяна. Така че каузата се движи в правилната посока, но все още има много работа за вършене".

В тази връзка, Дуа отбелязва, че днес жените са станали малко по-свободни в изборите си: "Мисля, че жените са намерили място в обществото, което преди беше табу за тях. Мисля, че жените просто искат да правят нещата със собственото си темпо и да не се чувстват виновни за това, което мислят за себе си." (вижте още: We love: 73 Questions и всички снимки на Дуа Липа за Vogue юни 2022).

За финал, 28-годишната певица споделя дали е готова да бъде майка. По думите й единственото "бебе", за което е готова в момента, е новият й албум: "Що се отнася до мен, когато дойде подходящият момент, ще го усетя. Но дотогава имам други приоритети. Искам да се възползвам максимално от младостта си."

More Celebrities