Следва

Александър Везенков е новият посланик на марката Volkswagen в България

Алтернативите и технологиите ни помагат да се преборим с вредните навици

Връзката с вредните ни навици понякога е толкова силна, че сякаш усилията ни да се справим с тях просто не са достатъчни. Напредването на технологиите и компаниите, които обръщат поглед към концепцията за намаляването на вредата обаче ни показват, че има светлина в тунела…

All About Life преди 8 месеца

Добър сън за по-добър живот

В днешния забързан свят, изпълнен със стрес, проблемът с недоспиването е често срещан при много хора. Физическото и менталното ни здраве, контролът над емоциите ни и цялостната ни продуктивност са пряко засегнати от проблема. Причините, поради които често не успяваме да си вземем нужната доза сън, са най-различни: забързано ежедневие, стрес на работното място, семейни проблеми, постоянното облъчване от електронни устройства и екрани. За щастие обаче модернизацията ни предоставя решения чрез иновативни технологии за следене на съня, които са само на един клик разстояние. Такива са множеството смартфон апликации, които следят режима и качеството ни на сън. Подобни приложения могат да идентифицират потенциални фактори, които ни пречат да спим пълноценно, и да ни дадат персонализирани решения и идеи как да се справим с недоспиването. Помагайки ни да разберем къде се корени той и информирано да променим нашия режим, тези иновативни апликации подобряват съня ни, за да може да сме по-енергични и успешни в ежедневието си.

Чаша вино или коктейл

Чаша вино след тежък работен ден или разхлаждащ леден коктейл в горещите летни вечери са станали почти неизменна част от нашето ежедневие. Факт е, че за много това е ритуал, който помага в напрегнати моменти, но не трябва да забравяме, че честата употреба на алкохол може да навреди на нашето физическо и психично здраве и на цялостното ни качество на живот. Не е тайна, че отказването от който и да е вреден навик е труден и продължителен процес. Затова и тук най-умно е да подходим плавно, стъпка по стъпка. През последните години на пазара са появиха разнообразни и достъпни безалкохолни алтернативи на нашите любими питиета. Благодарение на постоянно развиващите се иновативни технологии вече можем да се наслаждаваме на любимата си бира в безалкохолен вариант или на пивко вино с 0% алкохол, но пък със същите вкус, аромат и текстура. За феновете на коктейлите също има решение – така наречените моктейли, които имитират традиционни коктейли по вкус и визия, без да съдържат алкохол. Те се предлагат в почти всеки бар, а също и онлайн могат да бъдат намерени разнообразни рецепти как да си направим моктейл по наш вкус вкъщи. Ако искаме да намалим нашата алкохолна консумация, вече има множество алтернативи, които да ни помогнат да се справим с вредния навик.

Цял ден пред екрана

Безспорен факт е, че в днешно време животът ни се върти около компютрите. Дали за щастие или не, модерният човек постоянно е „залепен“ за екрана. Електронните технологии ни помагат на работното място, улесняват комуникацията ни с хората, снабдяват ни с полезна информация и ни развличат. Прекарвайки обаче толкова много време с телефона, на компютъра или пред телевизора, ние рискуваме да се обездвижим. Залежаването или застояването в една поза часове наред без физическа активност е проблем, който лежи в основата на много проблеми, един от които е затлъстяване.

За да избегнем това да се случи, има два варианта: да се откажем напълно от модерните технологии, което е невъзможно в света, в който живеем днес, или да се възползваме максимално от тях, превръщайки ги в решение на проблема с обездвижването. Смарт часовниците например имат точно такава функция. Те измерват различни показатели, свързани с нашето здраве като пулс и крачки, които правим на ден. С помощта на тази информация смарт часовниците следят колко активни сме и редовно ни напомнят да се раздвижваме. По този начин те действат превантивно в борбата с обездвижването, което ги прави изключително полезни.

Истински истории

Пушенето, разбира се, заема челно място сред навиците, които се опитваме да менажираме по-успешно. Добрата новина за пълнолетните пушачи, както и за техните близки, е че на родния пазар има алтернативи на конвенционалните цигари, които не горят тютюна, а го нагряват. Цигареният дим съдържа над 6000 вещества, от които 100 са доказани канцерогени, освен това има повече от половин трилион твърди частици, които човек вдишва с цигарения дим. Всеки път, когато някой запали цигара, тези твърди частици се натрупват в тялото му. При бездимните алтернативи, като IQOS, този процес е премахнат. При употребата на бездимната алтернатива, която вече над 5 години е на родния пазар, има значително намаление на вредните вещества в аерозола спрямо цигарения дим и при пълнолетните пушачи, които напълно преминат към нея се наблюдава 95 % по-ниско излагане на вредни вещества. Това лято брандът стартира вълнуваща кампания, която насочва светлините на прожекторите върху 4-ма потребители, пълнолетни пушачи, които са спрели да пушат и са преминали изцяло към устройството за нагряване на истински тютюн. Може би вече сте видели кампанията с Михаела, Йоанна, Антон и Стефани, защото е на билбордове из цялата срана. През личните им впечатления и преживявания, с истории за положителната промяна, удоволствието да се усмихваш широко, и изборът, който ти дава много предимства, брандът разказва автентичните истории на своите потребители. Намаляването на вредата от тютюнопушенето в живота на пълнолетните пушачите е възможно.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.