Следва

Почина Розалин Картър - една от най-влиятелните първи дами на САЩ

Адриана Лима: "лице на уморена майка" и "благодарност за загрижеността"

Въпреки опитите да нормализира натрупаните по време на бременността килограми, красавицата е непрестанно атакувана за външния си вид, този път за лицето, което изглежда "подпухнало и деформирано". Тя отговори на хейта точно както трябва. 

Celebrities преди 5 месеца

Бразилският модел има навика, който приветстваме, да не подминава нещата с мълчание и да посреща критиките на хейтърите директно и с елегантност. За съжаление знайните и незнайни коментиращи външния й вид продължават да й влияят, но Адриана Лима умее да се противопостави на това със стил (вижте още: Бебче номер 3 на Адриана Лима се показа, мама блесна на събитие в Катар).

Последната й поява беше в Лос Анджелис на червения килим на премиерата на филма "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии" (The Hunger Games The Rime of the Nightingale and the Serpent) , където изглежда зашеметяващо в черно-червена рокля, с прибрана назад коса и яркочервени устни .

Въпреки че е в страхотна форма, хейтърите все пак намериха начин да я критикуват. Този път не защото е напълняла след бременността, както вече се случи преди няколко месеца, когато тя заяви, че изпитва трудности и трудно приема новото си тяло, а заради лицето й.

Стотици язвителни коментари в социалните мрежи се втренчиха в "подутото и гипсрано" лице, свързани с предположението, че звездата се е подложила на някаква козметична операция, най-вероятно хирургичен лифтинг и видите ли, ефекът е кофти.

Адриана Лима реагира незабавно, публикувайки стори в Instagram, в което показва естественото лице на „уморена майка“ без грим, към което добави богат списък с многобройните си майчински ангажименти около децата (тя има три родни, като най-малък е Циан, на годинка, от връзката й с Андре Лемерс, дъщери Валентина и Сиена от бившия й съпруг Марко Ярич, и още две деца от предна връзка на Лемерс, за които се грижат заедно) и трите й кучета. И придружи цялото това с елегантно и безапелационно обръщение към всички, които критикуват външния й вид с „Благодаря за загрижеността.“

Това е поредният случай, в който личният живот и в частност външният вид на звездите са поставени на прицела на хората в социалните медии, които винаги се чувстват оправдани да издадат непримиримата си присъда, без да се замислят, че от друга страна има същество, което е човек, точно като тях. Трябва да си припомним какво каза Адриана Лима при другия неприятен повод, в който беше критикувана за физиката си след бременността: "Всеки ден се боря да приема новото си тяло". Ами ако, след като влезе във форма, със сигурност с усилия и жертви, тя реши, че иска да има по-свежо лице, като си направи козметична процедура? Какъв би бил проблемът според уеб военния съд? И какво, ако, напротив, реши да ползва специалните грим похвати, използвани от гримьорите и стилистите й, които да й позволят да оформи чертите на лицето си достатъчно дълго за една специална вечер? Ами ако правите вежди подчертават този ефект още повече?

Фактът, че Адриана Лима трябва да се оправдава и да се покаже без грим, за да накара хейтърите да млъкнат, е допълнителен елемент в този пораженчески разказ за омразата в социалните медии. Но начинът, по който го направи бразилката, със сигурност е урок по фина и ненатрапчива увереност. 

42-годишната Лима има славно минало сред най-актуалните топ модели в света и ангел на Victoria's Secret в продължение на много години (от 1999 до 2018), а и днес е сред най-емблематичните жени на нашето време. Наскоро тя се събра отново с марката за бельо, като стана лице на новия парфюм на Victoria's Secret Heavenly, като на представянето заяви, че се чувства ценена като жена, тъй като е участвала в този проект на този етап от кариерата си.

„Чувствам се сякаш съм празнувана на този етап от живота си, като жена в света на модата на 42 години и майка на пет деца, и това е важно нещо за дъщерите ми и за новите модели. Вдъхновяващо е“, каза Лима пред People. 

More Celebrities