Следва

Хайди и Лени Клум - Снежанки по дантела

Мелания Тръмп наруши дрескода на погребението на Розалин Картър

Сбогуването с бившата първа дама, която почина на 96 години, се състоя в Атланта

 

Celebrities преди 4 месеца

В Атланта се проведе тържествено сбогуване с Розалин Картър, съпруга на 39-ия президент на САЩ Джими Картър (1977-1981). По традиция на погребението на бившата първа дама присъстваха останалите жени, които са били или са в нейната позиция: Джил Байдън, Мелания Тръмп, Мишел Обама, Лора Буш и Хилари Клинтън. Мигновено след появата си на церемонията съпругата на 45-ия президент бе критикувана за неподходящия си тоалет. Мелания избра сиво вталено палто, за разлика от останалите дами, облечени в черно или тъмносиньо. 

Бившите президенти Джими Картър и Бил Клинтън, президентът Байдън, вицепрезидентът Камала Харис и всичките пет живи настоящи и бивши първи дами – Джил Байдън, Мелания Тръмп, Мишел Обама, Лора Буш и Хилари Клинтън – се събраха във вторник, за да се сбогуват и да отдадат почит на бившата първа дама Розалин Картър в Атланта.

Припомняме, че Розалин почина на 96 години на 19 ноември.

Джими Картър пристигна в църквата на инвалидна количка, с одеяло, увито около краката му и бе поставен на първия ред. 39-ият държавен глава е най-дълго живелият президент на САЩ. Той навърши 99 години на 1 октомври. 

Внукът на Картър обяви, че дядо му "се приближава към края на живота си" и е физически твърде слаб, за да държи реч. „Но всички знаем, че той не би пропуснал това събитие за нищо на света“, добави Джейсън Картър.

Дъщерята на бившия президент Ейми Лин Картър държеше баща си за ръка. Тъй като твърде слабият Джими не бе в състояние да говори по време на службата, дъщеря му сподели писмо, което той пише на Розалин преди 75 години, докато служи във флота. В него той казва: "Скъпа моя, всеки път, когато съм бил далеч от теб, се радвам да се върна и да открия колко си хубава. Всеки път, когато те видя, се влюбвам отново в теб", пише той. Семейство Картър бяха женени повече от 77 години.

Техните синове Джон Уилям „Джак“ Картър и Донъл Джефри „Джеф“ Картър също присъстваха на службата, както и 11-те внуци на двойката.

Мелания Тръмп избра да облече сиво палто от Dior, в което изглежда наистина блестящо, но това не попречи на вълната от хейт за нарушаване на траурния дрескод. Останалите първи дами избраха тъмносини или черни тоалети. Бившите президенти Доналд Тръмп и Барак Обама не присъстваха на събитието, което беше обявено като „почит“ и се проведе в Глен Мемориал Обединена методистка църква в кампуса на университета Емори.

Последният път, когато всички живи първи дами присъстваха заедно на публично събитие, беше погребението през 2018 г. на бившия президент Джордж Х. У. Буш във Вашингтонската национална катедрала. Всички настоящи и бивши президенти и първи дами присъстваха на службата, включително Джими и Розалин Картър и семейство Тръмп.

Преди това, през 2007 г., всички настоящи и бивши президенти и първи дами от онова време, включително Джордж Х. У. Буш, Барбара Буш, семейство Картър и Нанси Рейгън, присъстваха на погребението на бившия президент Джералд Форд във Вашингтон.

Розалин Картър почина миналата седмица на 96 години. Тя беше приета в домашен хоспис в Плейнс, Джорджия, след като беше диагностицирана с деменция.

Джими Картър, 39-ият и най-дълго живял президент в американската история, навърши 99 години на 1 октомври. През февруари той реши да откаже всякакви лечения, тъй като не страда от никаква установена болест, а да изживее спокойно старините си в индивидуален хоспис, организиран в дома му. 

За последно семейство Картър се появи публично през септември, когато присъстваха на фестивала на фъстъците в Плейнс седмица преди 99-ия рожден ден на Джими Картър. Двойката помаха на участниците в парада от задната седалка на автомобила си. 

След възпоменателна служба във вторник в Атланта, Розалин Картър ще бъде върната обратно в Плейнс за частно погребение в сряда в баптистката църква Maranatha, домашната църква на двойката. Оттам ковчегът ще бъде превозен за частно погребение в резиденцията на семейство Картър. Джими Картър иска да бъде погребан до нея.

Нека припомним, че въпреки че Джими Картър имаше имидж на позитивен и приветлив президент, служителите му се оплакаха години по-късно, че е бил груб и се е държал така, сякаш ги няма.  

More Celebrities