Следва

Написаните желания се сбъдвали. Вижте как да изпратите писмото си до Дядо Коледа

Джентълменът Григор Димитров е Спортсмен на годината

Галантен, съпричастен и емоционален 

Celebrities преди 4 месеца

Тенисът е аристократичен спорт, в който уважението към съперника и честната игра са над всичко. Така е било, така и ще бъде. Което не пречи на част от новото поколение тенисисти да предизвикват установените в дългата история на този спорт традиции и да нервничат, да ругаят съдиите и дори собствените си щабове, а често и публиката, да загърбват добрия тон и понякога да стигат опасно близо до физическа саморазправа (каквато бе на път да се случи между Адриан Андеев и Корентен Муте на Чаланджъра в Орлеан миналата година). Григор Димитров обаче винаги е бил точно обратното на невъздържан индивидуалист на корта и винаги спазва отличен спортсменски тон. Десетки пъти сме го виждали да преминава от другата страна на мрежата, за да помогне на свой опонент, както и веднага да реагира, ако някой от подавачите на топки се почувства недобре.

Въпросните обстоятелства превърнаха шампиона ни в любимец на феновете, които винаги могат да разчитат на топло отношение от негова страна. Приятният факт не убягна на ATP и ето че научаваме, че престижната тенис организация удостоява българина с номинация за спортсмен на 2023-та. Призът носи името на шведската легенда Стефан Едберг, като Григор е номиниран за нея за трети път в кариерата си. Наградата е неизменно връчвана или на Роджър Федерер, или на Рафаел Надал от 2004-та насам, с единствено изключение Каспър Рууд, който получи приза през 2022-ра. 


Каспър Рууд

Победителят ще бъде обявен в следващите дни, като останалите номинирани са Хуберт Хуркач, Карлос Алкарас и Яник Синер. Стискаме палци, защото, освен изключителна година, Григор Димитров имаше повече от дузина невероятно спортсменски прояви през сезона, като припомняме само една: на полуфиналния му мач срещу Андрей Рубльов на Мастърса в Шанхай, първият сервис на руснака закачи филето, което обече не беше отчетено от устройството и точката бе отчетена за Рубльов. Световният номер пет постъпи максимално коректно към своя съперник и предложи ситуацията да бъде преиграна, но нашият сънародник му отвърна, че няма вина и отказа предоставената му възможност, въпреки че ставаше въпрос за ключово разиграване от тайбрека на откриващия сет.

 

More Celebrities

Скарлет Йохансон и бялата рокля със сребърен кант

Celebrities преди 13 часа

Годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом се състоя на 27 април в хотел "Вашингтон Хилтън". Освен видни журналисти и политици, събитието събра и много американски филмови и телевизионни звезди, сред които Скарлет Йохансон и съпругът й Колин Йост.  

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 4 дни

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.