Следва

Лия Кебеде, африканската кралица, за Vogue Italia

„Пийте повече… вода“ или отговорната консумация с Pernod Ricard

Pernod Ricard България призовават за отговорна консумация в празничния месец.

All About Life преди 4 месеца

Pernod Ricard е един от водещите световни производители на вина и алкохолни напитки и за трета поредна година насърчава отговорната консумация на алкохол сред младежите чрез своята глобална инициатива “Drink More Water”.

Компанията избира да отправи универсалното послание – „Пийте повече…. вода” в празничния декември, за да се бори с прекомерната консумация на алкохол сред младите и да насърчи балансирания начин на живот. Тази година инициативата се фокусира върху празничния период, като съчетава послания за отговорно консумиране на алкохол както по време на студентския празник, така и по време на Коледа и Нова година.

Инициативата “Drink More Water” говори на езика на поколението „Z” и отправя провокиращи съзнанието послания като: “Тези празници пийте повече вода, за да не пишете на бивши“. Чрез серия от дигитални активности, през призмата на лекия хумор и в партньорство с популярни инфлуенсъри, кампанията изтъква неприятното „лице“ на злоупотребата с алкохол и иска да вдъхнови потребителите да бъдат по-отговорни към себе си и околните като консумират и достатъчно вода.

Кампанията “Drink More Water” стартира през 2021 година на пазарите на Pernod Ricard в Европа, Африка и Латинска Америка. Три години по-късно, тя вече обхваща над 400 млн. души онлайн и 9 млн. души чрез офлайн активности в 60 държави. А това лято Pernod Ricard разширява обхвата на кампанията и я въвежда на 14 пазара в Азия.

„Като отговорна компания, ние искаме да гарантираме, че нашите марки се използват умерено. Като Créateurs de Convivialité за нас да създаваме споделени моменти означава и да помагаме на потребителите да правят отговорен избор дали и кога да консумират алкохол и в какви количества. Чрез кампанията “Drink More Water” искаме да заявим колко важна е отговорната консумация на алкохол. С всяка следваща година се стараем да надграждаме активностите си и постигнатите резултати, и сме щастливи, че все повече забелязваме положителни тенденции“, споделят от Pernod Ricard България.

Инструментите, които кампанията използва, включват специализирани вътрешни обучения и стандарти, комуникационни маркетинг кампании и базирани на доказателства програми за превенция. Този 360-градусов подход помага за максималната ефективност в борбата със злоупотребата с алкохол.

Ключова роля в ефективността на инициативата “Drink More Water” играе и езикът, на който тя говори с потребителите. Интересният и достъпен начин на предоставяне информацията помага на Pernod Ricard да разпространи своето послание за това как се отразява злоупотребата с алкохол на здравето и необходимостта от балансиран начин на живот.

През годините към кампанията се присъединяват много нейни поддръжници, включително бизнес партньори, студентски организации, неправителствени организации и местни асоциации. Нещо повече, в своята същност, “Drink More Water” е в синхрон с целта на Световната здравна организация (СЗО) за намаляване на прекомерната консумация на алкохол в световен мащаб до 2025 година с 10%.
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.