Следва

Ретро Ирина Шейк и портретът от Леа

Галиано и Maison Margiela, модно дуо на ръба на човешките възможности, закриха Седмицата на висшата мода в Париж

Късно снощи пролетното haute couture ревю на Maison Margiela затвори поредната Седмица на висшата мода в Париж. Сред известните гости на шоуто бяха Кайли Дженър, Ким Кардашиян, Крис Дженър, рапърът Томи Кеш, певицата и сестра на Майли Сайръс Ноа Сайръс, актрисата Бела Торн и куп други гости.

 

Celebrities преди 3 месеца

Кайли Дженър се появи на шоуто в сива люспеста рокля на марката и "мокра" прическа. Преди това звездата присъства и на ревютата на Jean Paul Gaultier и Valentino, като на последното доведе и супер сладката си дъщеря Сторми. Ким Кардашиян и майка й Крис Дженър позираха заедно преди ревюто: основателката на Skims в полупрозрачна рокля, а „momager“, както децата й наричат ​​Крис - в черно палто и кожени ръкавици.

Ревюто висша мода на Maison Margiela, водена от творческия директор Джон Галиано, получи възторжени отзиви от модните критици и присъстващите гости. Шоуто се проведе под моста Александър III, което е препратка към първите шоута на основателя на марката Мартин Маржела, които той провежда на подобни места.

Спектакълът започна с живо изпълнение на групата Lucky Love, а един от основните модели на марката Леон Дам откри подиума в характерния си артистичен маниер. Шоуто беше закрито от звездата от "Игра на тронове" Гуендолин Кристи, а цялостното усещане от него бе като от ноар театрална постановка - моделите се движеха като счупени кукли, дишащи трудно заради стегнатите корсети. Художникът на движенията Пат Богуславски е отговорният за походката им. Образите, създадени от Галиано, напомнят за времето, в което маестрото работи за Christian Dior, което беше забелязано от всички. Дизайнерът подчертава талията на моделите с корсети, а ширината на бедрата - със специални подплънки. Водещият гримьор в модната индустрия, Пат Макграт, работи върху грима с ефект на порцеланова, много лъскава кожа.


Леон Дам


Гуендолин Кристи

"Всичко бледнее на фона на Галиано. Абсолютно всичко. Настръхвам и плача. Тази атмосфера е като от "Ад" и книгите на Едгар Алън, невероятно красива, цялостна, драматична, жива. Чудя се какво ли е да си гений... Да благодарим на Джон: поглеждайки назад към цялата Седмица на модата, разбираме, че, с изключение на Симон Роша, всичко останало е просто празно. Браво, Браво, Браво, точно както викаха гостите на ревюто", четем в телеграм. И още: "Благодарим ти, Джон. С това напомняш на всички защо работата в тази индустрия е толкова пленителна. Тази скучна Седмица на модата трябваше да завърши с такава нотка. Любимите героини на Галиано най-накрая се завърнаха: счупени порцеланови кукли, обеднели аристократи, дами от бордеите. Драмата се завърна, театърът се завърна. Всичко, което ни липсваше ужасно", коментират колеги модни журналисти. 

"Това е един безкрайно красив Галиано, от годините на разцвета му. Но по мое скромно мнение това не е Маржела. Тук единият е погълнал другия. Галиано е любимият злокобен разказвач, който освен това е в много добра форма“, сподели стилистът Михаил Баришников.

More Celebrities

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 3 дни

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.