Следва

Бионсе, мама и деца за Essence

Почина Алексей Навални

Федералната пенитенциарна служба на Ямало-Ненецкия автономен окръг съобщи за смъртта на Алексей Навални. Причината за смъртта е кръвен съсирек.

 

Celebrities преди 2 месеца

„На 16 февруари 2024 г. в поправителна колония № 3 осъденият А. А. Навални се почувствал зле след разходка и почти веднага загубил съзнание“, се казва в официалното съобщение. На Алексей Навални са "проведени всички необходими реанимационни мерки, които не дадоха положителен резултат“.

Обществената комисия за наблюдение на Ямало-Ненецкия автономен окръг съобщава още, че Навални не е имал здравословни оплаквания.

Съобщението за смъртта на Алексей Навални, 47, коментира неговият адвокат Леонид Соловьов. "По решение на семейството на Алексей Навални, няма да коментирам нищо. В момента разглеждаме случая. Посетих Алексей в сряда. Тогава всичко беше наред." Семейството на Алексей Навални все още не е коментирало. 

Прессекретарят на Навални Кира Ярмиш каза, че няма писмено потвърждение за смъртта му. 

Смъртта на Навални бе коментирана от Кремъл. „Причините за смъртта на Навални трябва да бъдат изяснени от лекарите“, каза прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков и добави, че Владимир Путин е информиран за това.

Опозиционният политик Алексей Навални бе в затвора от февруари 2021 г.: тогава условната му присъда по делото Yves Rocher беше заменена с реална. Опозиционерът трябваше да бъде освободен това лято, но през юни миналата година нова присъда по делото Yves Rocher East влезе в силаq за измама, за която Навални беше осъден на девет години затвор в колония със строг режим. През август 2023 г. Навални получи 19 години колония със специален режим, като беше признат за виновен в създаване на екстремистка общност. През декември той е изпратен в колония № 3 "Полярен вълк" в Ямало-Ненецки автономен окръг.

Алексей Навални е обществен и политически деец, един от лидерите на руската опозиция. Започва да се занимава с политическа дейност в началото на 2000-те години. Той е най-известен с разследванията си за корупция в Русия, публично критикува действията на руското правителство и участва в митинги.  

More Celebrities

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 3 дни

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.