Следва

Защо Барби Кралица Камила е добра идея и пропусната възможност едновременно

Харесва ли ви дебютът на Анджелина Джоли като дизайнер на Оскари 2024

Анджелина Джоли, която стартира своята модна марка Atelier Jolie миналата пролет, направи дебюта си като моден дизайнер на 96-ите награди на Академията. Актрисата създаде първата си поръчкова официална рокля за американската журналистка и писателка Сулейка Джауад, която се появи с нея на червения килим.

 

Celebrities преди 1 месец

Джоли е вдъхновена от писателката, активист по правата на човека и колумнист на New York Times Сулейка Джауад, която е съпруга на петкратния носител на Грами Джон Батист и два пъти оцеляла от левкемия. Анджелина я кани да бъде първата, която носи оригинален продукт на Jolie. Актрисата, режисьор и дизайнер създава за Jaouad рокля от плисиран плат в сив нюанс, върху чийто подгъв виждаме портрет на съпруга на Сулейка, докато дирижира първата си симфония. Автор на илюстрацията е художникът Чаз Гест.

„Това е нейният дебют в създаването на мода за червения килим и Анджи покани прекрасния художник Чаз Гест да нарисува симфония на гърба на роклята“, каза Джауад пред репортери.

Джоли обясни пред Vogue решението си да създаде първата си рокля именно за тази дама. „Изпитвам дълбоко възхищение от Сулейка и начина, по който живее живота си – как се изправя пред предизвикателствата със сила и изящество", разказа актрисата. „Тя е брилянтна творческа сила, която вдъхновява всеки, който я познава. Бих я облякла за всеки повод. Не става въпрос за самата рокля, а за факта, че облеклото е продължение на човека.”

В анкетата най-долу ви питаме как намирате дебюта на Atelier Jolie на Оскарите - харесват ли ви дрехата, замисълът, изпълнението и полученият резултат >

Анкета

Харесва ли ви роклята от Atelier Jolie за Оскарите?

More Celebrities