Следва

Впечатляващите първи кадри на Тимъти Шаламе като Боб Дилън

40-годишната Деана Стелато-Дудек стана най-възрастната световна шампионка по фигурно пързаляне

Деана Стелато-Дудек влезе в историята.

 

Celebrities преди 2 седмици

40-годишната фигуристка стана най-възрастната жена, печелила златен медал от световно първенство по фигурно пързаляне. Деана и нейният партньор Максим Дешан спечелиха златото при спортните двойки на световния шампионат по фигурно пързаляне в Монреал, Канада.

Интересното е, че поради контузия Деана се оттегля от спорта на 17-годишна възраст през 2001 г., доста преди повечето съвременни шампиони да са родени. По-късно се омъжва и изгражда успешна кариера в областта на естетиката. За да се завърне на леда на 33-годишна възраст и да постигне немислимото.

„Не исках, когато стана на 80, да се чудя дали е можело да спечеля титла“, каза тя след победата. „Знаех, че съм по-възрастна от всички останали, но с цялото си същество чувствах стимула и страстта да го направя. И ето ме, на 40 години съм световен шампион."

„Това е нещо, с което се гордея. Надявам се повече състезатели да останат в спорта за по-дълго време“, каза още тя.

„Надявам се да насърча хората да не спират, преди да достигнат своя потенциал. Надявам се също това да се пренесе и в други области, не само в спорта, но и в работата и професионалната кариера“. 

Това далеч не е краят за вдъхновяващата спортистка, която вече заяви целта си - да се състезава на Зимните олимпийски игри през 2026 г. на 42-годишна възраст (мисис Стелато-Дудек е родена на 22 юни 1983 г. в САЩ, но се състезава за Канада). Нейният партньор Максим Дешан е сигурен в шансовете за успех: "За Диана всеки ден е като Олимпиада. Тя е чудо".

Фигурното пързаляне е опасен и много силов спорт с движения, които лесно могат да завършат с нараняване. Повечето скейтъри се "пенсионират" в средата на 20-те си години.

Великолепната американка действително сътвори история! 

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 5 часа

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.     

Netflix в действие: горещата целувка на Хари и Меган

Celebrities преди 5 часа

Във Флорида се проведе благотворителен мач по поло, организиран от фондацията на херцога на Съсекс и принц Сийсо Сентебале от Лесото. В него участва лично принц Хари - той се състезава с дългогодишния си приятел и съперник в този спорт аржентинецът Начо Фигерас.