Следва

Небрежност от висок клас: Джордж Клуни и Амал във Франция

ISU вдигна възрастта във фигурното пързаляне, удар по шампионките?

Международният съюз по кънки (ISU) реши да повиши преходната възраст от юноши към възрастни от 15 на 17 години

 

All About Life преди 1 година

Правилата ще се отразят на фигурното пързаляне, шорттрек и скоростно пързаляне. Правилото няма да влезе в сила веднага: от сезон 2023/24 атлетите ще могат да участват в състезания за възрастни от 16-годишна възраст, а от сезон 2024/25 - само от 17-годишна възраст.

Промяната на възрастовата граница в ISU се обсъжда от няколко години. Поддръжниците на подобно решение обясниха позицията си с това, че това ще помогне за намаляване на натиска върху младите скейтъри и ще удължи кариерата им. Руската преса, от друга страна, нарече това „ удар по тръбопровода “ на шампионите Тутберидзе и Русия като цяло „и видя това като желание „да се отърват от доминацията на Русия във фигурното пързаляне при жените“. Шампионките Юлия Липницкая, Алина Загитова, Камила Валиева бяха на 15 години по време на участието си в Олимпиадата. Успехът на учениците на Етери Тутберидзе, която се смята за най-влиятелния треньор в страната, вече е под заплаха.


Лебед в лилаво! Победното представяне на 17-годишната Ана Шчербакова и другите олимпийки


Необходимостта от възрастови ограничения във фигурното пързаляне беше бурно обсъждана на последната олимпиада - заради нервния срив на Александра Трусова и ситуацията около Камила Валиева.


Етери Тутберидзе с дъщеря си Даяна Дейвис

Самата Етери все още не е коментирала новината за промяната във възрастовата граница. Тя обаче вече проговори за слуховете, че възнамерява да тренира в Америка, а дъщеря й, фигуристката Даяна Дейвис, планира да играе за националния отбор на САЩ. Тутберидзе нарече тези съобщения, които се появиха в американската преса, фалшиви, а Дейвис ги коментира в социалните мрежи по следния начин:

Какви интересни новини научаваме за себе си.

Даяна е родена в САЩ и участва в танци на лед с Глеб Смолкин, като през сезон 2021/22 двойката дебютира на ниво възрастни и участва в Олимпийските игри в Пекин. 

More from View Sofia

Меган Маркъл в малко сладникава сесия и чисто ново интервю

Celebrities преди 1 година

Меган Маркъл се превърна в главна героиня на новия брой на списание Variety. Това е третото голямо интервю със съпругата на принц Хари след съвместното им предаване с Опра Уинфри, от което насам нищо не е същото, и след откровения й разговор с колегите от The Cut     

More All About Life

Написаните желания се сбъдвали. Вижте как да изпратите писмото си до Дядо Коледа

All About Life преди 3 дни

Една от най-обичаните традиции по коледните празници е свързана с писането на писмо до Дядо Коледа. Деца от всички възрасти нетърпеливо описват мечтаните подаръци, а възрастните с носталгия се връщат към топлите и радостни спомени, когато с вълнение и старание са изброявали желанията си за това какво искат да открият под елхата