Следва

Кой да предположи - бобът обезателно допринася за дълголетието

Сватбената рокля на Йоко Оно: символ на свободата

Годината е 1969 г., Йоко Оно се омъжва за Джон Ленън в необичайна булчинска рокля, допълнена с кецове и чорапи до коляното.

Celebrities преди 4 седмици

Булка в мини рокля, чорапи и кецове. Не, не сме през 2024 г.: 20 март 1969 г. е и тя е Йоко Оно. Художничката, активистка за мир, музикантка и японски поет се омъжва за Джон Ленън в Гибралтар с интимна и много бърза церемония, която се провежда в британското консулство. Свидетел е само фотографът Дейвид Нътър, който е увековечил тези моменти.

Историята на една нетрадиционна булчинска рокля

Както е известно, Йоко Оно винаги е имала много личен стил, далеч от модата на момента, и роклята, която избира за големия си ден, е емблематична в този смисъл: тя перфектно представя дистанцията ѝ от правилата и конвенциите. Докато повечето сватби на знаменитости от онова време включват изящни рокли от известни дизайнери, тя, в съответствие с „основната“ си церемония, носи небрежен, спокоен вид.

Отдалечавайки се от всички правила на bon ton и традицията, какъвто е и нейният стил, Йоко Оно избира необичайна сватбена рокля: мини рокля от креп с къси ръкави и пола с волани, която съчетава с чифт бели чорапи до коляното и кецове. Визията е висяща до тази на Ленън, с водолазка, бяло сако и маратонки, точно като нея.

Йоко Оно допълва ансамбъла с голяма шапка във формата на камбана – защо да носите забрадка? - и с чифт тъмни очила, оставяйки косата ѝ разпусната и буйна. Може да се каже, че тя по свой собствен начин въплъщава хипи булката от края на шейсетте години, особено що се отнася до свободата на стила.

Преди да заминат за медения си месец Йоко Оно и Джон Ленън показват свидетелството си за брак. Техният меден месец влиза в историята: те остават в леглото една седмица в стая 1902 на хотел Хилтън в Амстердам, викат журналисти и фотографи, за да увековечат протеста си срещу войната във Виетнам.

Брак по любов: Йоко Оно и Джон Ленън

Йоко Оно е втората съпруга на Джон Ленън след предишния му брак със Синтия Пауъл. Двамата се запознали случайно, докато тя организира изложба на концептуално изкуство в Лондон. Това е любов от пръв поглед, те стават неразделни до такава степен, че тя дори участва в звукозаписните сесии на Бийтълс и именно това създава раздор между Ленън и групата. Но те са красив екип с обща цел: да разпространят желанието за мир и да сложат край на войните. Джон Ленън искал да се ожени за нея в Париж или на ферибота през Ламанша, но това се оказва предизвикатество поради техните националности. Така те избират Гибралтар, достигайки дестинацията си тайно с частен самолет.

 

More Celebrities