Следва

Истории с аксесоари. Стилистични интерпретации на пролет 2010

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Звездата от „Сексът и градът” Сара Джесика Паркер, заедно с колежките си от филма позират за юнския брой на Marie Claire...

All fashion преди 13 години

1. Сара като Деми на корицата на Marie Claire през юни

Звездата от Сексът и градът Сара Джесика Паркър, заедно с колежките си от филма, позира за юнския брой на Marie Claire.

Сара в Balmain обаче толкова напомня на Деми в прословутия декемврийски брой на W (ще ти припомним за лекия скандал около корекциите с Photoshop на въпросната корица). За разлика от нея Сара и колежките й не отричат корекциите, а напротив, твърдят, че те са направени, за да се доближат максимално до образите си във филма.

Но това не обяснява приликите между кориците. Роклите са различни, но са от една колекция Balmain SS/2010, двете актриси са в почти еднакви пози, с еднакви прически, дори шрифтът и цветовете на кориците си приличат.

2. Christina Aguilera – Not Myself Tonight

Not Myself Tonight е заглавието на новият клип на Кристина Агилера. Няма да коментираме песента, това си е въпрос на предпочитание. Но цялата концепция на клипа не впечатлява с нищо друго освен с Copy/Paste визии от къде ли не. Не ни прилича на Лейди Гага, прекалено е клиширано вече. Но клипа направо си крещи „I’m not sorry, it’s human nature” (Madonna – Human Nature). Kато се вгледаш повече виждаш и препратки към Madonna – Express Yourself  и не на последно място Beyonce – Green light .



Едно нещо обаче не можем да отречем на Кристина и това е, че въпреки липсата творчески идеи, все още пее страхотно.

3. Няма работа за дипломираните дизайнери



Според последните статистики в САЩ е почти невъзможно новодипломирал се дизайнер да си намери работа. Компаниите произвеждат повече с по-малко персонал, а младите абсолвенти трябва да се конкурират с доста по-опитни от тях, за да получат желаното място.

Според запознати единственото решение на проблема е да си добре финансово подплатен, за да финансираш собствен лейбъл след като завършиш или просто да се запишеш на неплатен стаж, където да натрупаш професионален опит.

4. Кармен Каас за в Harpar’s Bazaar UK юни 2010



Кармен Каас е звездата в последната фотосесия на Марк Пилай за юнския брой на Harpar’s Bazaar UK. Снимки в пустия, под горещото слънце, в милитъри и nude стайлинг, дело на Ванеса Кол – нищо ново. Дрехите са на Jean Paul Gaultier, Ralph Lauren и Alexander Wang, всъщност сме изненадани, че са пренебрегнали Balmain.

Не харесахме и мимиките на лицето на Кармен, които са почти еднакви на всички снимки. Агнето като че ли позира по-добре.

2. Нетолерантността в SofiaStreetStyle


сн. Facehunter

Нетолерантното отношение в блога за уличен стил не е нещо ново, но понякога то стига до сериозни крайности.

С две ръце сме ЗА градивната критика и всяко обсъждане на аутфитите, докато е запазен добрият тон и културният изказ. Но коментарите за сексуалната, социалната и етническата принадлежност на героите ни, както и физическите им характеристики са напълно излишни.

Все пак в световните блогове за стрийт стайл се допускат само положителни коментари. Защо да не приличаме на тях? Какво ще кажеш!?
 

More All fashion