Следва

Аксиния избира модели очила за нова кампания на KWIAT

Невинният леопардов принт. Заклеймен и отричан, а всъщност съвсем приложим

Леопардовата шарка заема...

Fashion преди 13 години

Леопардовата шарка заема особено място в сърцето и представите на българина. Що се отнася до облеклото, тя не е безразлична на никого.

Едни я презират и неоснователно я заклеймяват като характерна единствено за поп фолк културата, други я обожават именно заради това, трети не я носят от страх първите да не ги помислят за вторите.

ViewSofia реши да надигне глас в защита на леопардовия принт и да очертае един четвърти вид отношение към него, наречен „понякога го носим”. За да се присъедните към тази наша група, е необходимо да се съгласите със следните аргументи:

1. Леопардовата шарка е като всеки друг природен мотив, взаимстван в модата, той просто е имал злощастната съдба да преглъща хули и нападки заради масовото му неумело и безконтролно използване в поп фолк културата.

2. С леопардовия принт не бива да се прекалява, тук важи принципът „подобни не се смесват с подобни”, но когато е единственият котешки елемент в облеклото, може да бъде чудесен акцент.



3. Леопардово седи добре, когато е чорапогащник, колан, пола, ръкавици, палто, плик, шал, обувки, но не и когато е рокля, ботуши, панталон, поло и никога върху няколко от изброените едновременно.

4. Предразсъдъците, че ако носите леопардовo, сте лека жена без морал с особено възпитание, образование и музикални вкусове, са предразсъдъци.

5. За тези, за които оригиналните леопардови цветове идват в повече за възприятията, могат да започнат тренировки само с формите, но в сиво-черната гама, например.


Анна Делло Русо (Vogue Япония), Джована Баталия (GQ)

6. Щом Emmanuelle Alt, Barbara Martelo, Anna Dello Russo и Giovanna Bataglia го носят, значи може.

7. Представете си малка червена рокля с кафяви кожени сандали Marni, например и космест леопардов плик в ръката.

8. Представете си дълъг бежoв тренчкот, например Burberry и нежни леопардови пантофки.

9. Представете си зелено вълнено палто над коляното и средно дълги леопардови ръкавици, които се подават отдолу или, все пак е пролет, висока леопардова пола с фина жълта риза с панделка. Не сте ли в Gossip girl сега?



10. Представете си да допълните лятната си бохемска визия от феерична флорална рокичка, гладиаторски сандали с дрънкулки с тънка леопардова лента за коса, прекарана през челото, за да укротява къдриците на вятъра.

11. Представете си класически бели кожени мокасини, тесни сини еластични дънки и обикновен рипсен бял потник и леопардово коланче. Или махнете коланчето, навийте небрежно на две-на три дънките и добавете къси силиконови леопардови чорапи. Ето че и в класиката има място за малко „мррр”.



12. Покрийте с цветна макси рокля загорелите от слънцето крачета, но нека, когато се подават да бъдат обути в равни нежни леопардови сандали.

13. Дори за всеки случай си представете приятеля си, впил поглед в изчистени тюлени леопардови бикини. Само бикини. Току вижте сме го привлекли към каузата.

14. Приложете без притеснение някоя от гореизброените визии.

15. Добре дошли в групата „Аз имам леопардово и знам как да го използвам”.

Успех на леопардовата база!
 

More Fashion