Следва

Male Classics: Мокасините и как да ги носи Той

Trend report - "на ниско"

В съвременните мода по време на криза неминуемо впечатление...

All fashion преди 13 години

В съвременнaта мода по време на криза неминуемо впечатление прави височината на токчета в колекциите на големите модни марки. Поне 12 сантиметра.

Дизайнерите нямат никакъв проблем да ги разпространяват и предлагат на широката публика в този им вариант – директно от подиума. Виждаме 12, 14, дори 16-сантиметрови токчета, които буквално наводниха пазара и рафтовете на магазините.

Обувките на гигантски токове обаче започнаха да стават опасни дори за професионалните модели, които в един момент се оказа, че трябва да крачат на заветните и емблематични McQueen ss2010 или онези 30-сантиметрови гиганти.

Но светлина в тунела, мили дами, има. Marc Jacobs обу моделите си за пролетната колекция на Louis Vuitton в съвсем ниски и наистина страхотни и добре изглеждащи обувки.

От друга страна, една сравнително нова модна икона – Мишел Обама, винаги е носила само ниски токчета. Което доказва, че това не може да попречи на елегантността на една работеща жена и майка. Дори напротив, допълва я.

И така, докато се стигне до момента, в който за Resort колекциите си дизайнери като Karl Lagerfeld за Chanel направиха така, че моделите ходеха на съвсем ниски обувки, дори боси.

А такива са и тенденциите за есенно-зимния сезон.


Marc Jacobs Fall-Winter 2010/2011

Ние се радваме, че модата на ниския ток се завръща отново, защото е удобно, практично и точно толкова секси, колкото и високия. Честно да си кажем, високият ток е точно толкова красив, колкото и болезнен. За съжаление.

Но да знаеш, дори и на ниско ще бъдеш модерна. Не се притеснявай да рискуваш и да направиш така, че удобството и модата да се съчетаят. Успех…

на снимката горе Louis Vuitton SS 2010 и Cloe SS 2010
 

More All fashion