Следва

Да или Не: Чорапки, бели и цветни, на показ

Зад кулисите на едно голямо модно предизвикателство: Beefeater London Dress Code 80’s

Миналата седмица ви представихме голямото парти на Beefeater за 80-те, което ще се случи вечерта на 17 юни, на...

All fashion преди 13 години

Миналата седмица ви представихме голямото парти на Beefeater за 80-те, което ще се случи вечерта на 17 юни, на гърба на НДК.

Звездата на събитието е лондонската дизайнерка и DJ Пам, а тук ще ви разкажем за подготовката на самото ревю.

Екип на ViewSofia присъства на втората проба на колекцията, посветена на 80-те и се запозна с част от младите дизайнери, на които Beefeater дава поле за изява.

Концепцията за събитията е на Ирина Стефанова, бранд мениджър на Beefeater. За реализацията на колекциите до тук, тя се довери на студенти от НХА, под ръководството на Ива Шатц.

Ревюто препратка към колекцията на Вивиан Уестуд от 1981 година, която е ключова за налагането на движенията New wave и New romantic.



London Dress Code 80’s ще представи 30 модела в характерни силуети, материи и цветове. - много памук и коприна, малко лен и студена вълна. Цветовете са комбинация от червено и бяло в рае и други графични щампи и комбинации, червеното и тъмно синьото на лейди Даяна и Маргарет Тачър, цикламено и електриково също са присъщи за периода.

В моделите на младите дизайнери преобладават широки панталони с басти, тип шалвари; къси четвъртити сака; разботки на фрак.

Ива Шатц споделя, че участието на студентите в този проекта на Beefeater е полезно, защото изучават едно място, навлизат в специфика. Вдъхновението от определена субкултура и музикални стилове винаги е приятно за работа и резултата е много по-завършен, защото носи едновременно духа на епохата и интерпретацията, която е вложил дизайнера.

Като ръководител на студентите тя селектира и коригира скиците, така че да придобият завършен вид, по който ще се шие дрехата, както и съветва при подбора на материите и мострите.

Процесът на работа след изучаването на темата и подборът на скиците продължава с реализацията на моделите като всяко ревю студентите правят поне 3 проби.



Първа проба: експериментира се с по-евтин плат, например американ, за да се види чисто технологично как ще се случи модела.

Втора проба:
корекции, ширини, пропуски, как върви силуета. Избор на детайли – копчета, ципове и разни дребни, но не маловажни неща.

Трета проба: работна с моделите, които ще представят дрехите. Подреждане по ред на представяне.

Четвърта проба:
уточняване на финалния стайлинг – аксесоари като бижута, шапки, ръкавици и др.. Гледа как изглежда колекцията цялостно – настроението, което се развива когато всички модели са готови. Задават се насоки за коса и грим. Стайлингът придава общо звучене на колекцията и я завършва.

За сега загатваме в черно-бяло това, което ще видим следващия четвъртък.

More All fashion