Следва

Холистични бижута на Розалия Тинкова събират градския елит в новооткрития им магазин

Безсъници в ... София. Три практични съвета за справяне с жегите, ако още си в града

Завивките са на пода...

All About Life преди 13 години

Завивките са на пода. Часовникът отмерва поредния бавно изнизващ се безсънен час, а слънцето скоро ще започне уж невинно да гали блокове и улици.

Софийските жеги са митични, ненавиждани от хиляди столичани, година след година, но все пак с малко упорство и доза търпение те могат да бъдат и поносими.

Всеки ден ние се сблъскваме с дискомфорта на характерните или може би не чак толкова характерните юнски температури, ходейки на работа, кино или на пазар.

Топлото време изтощава, води до лощо настроение и следователно до ниска продуктивност.

Този процес ни вкарва в един порочен кръг на демотивация, ленивост и раздразнителност, но надали има по-способни хора от софиянците да се справят със суровите природни условия. Също така си и е самата истина, че няма по-добро време от лятото, за да захванеш или опиташ нещо ново.

И така, ако твоята алтернатива плаж се крие някъде далеч през юли или август, значи определено имаш нужда от следващите три практики, които ще намалят вредата от плюс 35 градуса на сянка.

1. Чудесата на активната почивка

Доказано е, че през летните месеци изгубваме до известна степен апетита си към тежките и често вредни храни, глезим се с вкусни плодове и дори най-неприятната физическа реакция към външната топлина се оказва фактор в естественото ни отслабване.

Всичко това обаче ни дава неоправдано извинение да спрем да спортуваме и почиваме активно. Чувството на ленивост и умора се дължи на рязкото спадане на енергийните нива на организма.

Избери си време на деня, в което обичаш да спортуваш и се захвани с някакъв приятен, дори и несилов спорт. Тъй като сме ощетени откъм морси бриз и крайбрежни алеи, можем да се задоволим с плувните ни басейни, фитнес зали и йога студия.

Само си сложи една кърпа или чифт маратонки в чантата и се наслади на тридесет-четирдесет минути тренировка преди или след работа.

Ще се почувстваш зареден с енергия, за идния ден независимо, кога решиш да спортуваш.

Един скок във водата, едно натискане на старт бутона или произнасяне на “Ом” те делят от блаженната свежест.

Само прескочи психологическата преграда и можеш да си осигуриш най-силното оръжие срещу жегата.

2. Лека като перце



Още сме само началото на юни и повечето от нас сме още бели като витошки сняг. Тъкмо сме излезли от пролетната умора с помощта на много печени тикви, ягоди и шоколад, и отлагаме летния шопинг, докато не влезем отново във форма.

Затова оптимизираме гардероба си така, че да носим покупките от зимните намаления и през горешите летни дни.

Това не е решението. За да се чувствате комфортно от сутрин до късно вечер, единственият лек са леките материи като лен и памук. Забрави за панталоните и ризите с дълъг ракав и затворените обувки.

Усмихни се на полите, туниките и сандалите.

Всички те могат да бъдат превърнати в работен тоалет и да покажат или скрият, точно това, което искаш.

Бъдете сигурни - използвайте слънцезащитни кремове, облечете самочувствието си и покажете толкова колкото пожелаете.

3. 48-часово бягство

Нищо не зарежда повече от една мини почивка. Ако я напрачиш и активна, и с интензивна програма, ще е още по-приятна и полезна.

По този начин не рискуваш да получиш синдрома на "почивка-след-почивката", който може да те остави парализиран поне до сряда.

Дали ще е Витоша, Велинград или Кавала този уикенд – избираш ти.

Възползвай се от новите пътища, натовари колата и се отдай на истински релакс далеч от шумния, лепкав и задушен град.

ViewSofia има още един последен съвет за теб, пробвай лек чай, може да е лайка или мента, на стайна температура.

Приемайки топли течности преди да заспиш, разликата във външната и телесната температура се балансира и дискомфортът се минимализира.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.