Следва

Диди Алексиева и Захари Бахаров станаха горди родители на Максим в събота

Принцесата и Принцът се венчаха

Една от най-заслужилите аристократки в категория Стил Принцеса Виктория и годеникът й се венчаха в събота...

Лица преди 13 години

Една от най-заслужилите аристократки в категория Стил Принцеса Виктория и годеникът й се венчаха в събота на кралска церемония.

Да си казали двамата 32-годишни младоженци, когато архиепископ Андерс Вейрид ги попита дали искат да се венчаят. В речта си пред тях Вейрид отбеляза, че те могат да играят ролята на обединяващи символи във време на криза и загуби, както и да изразяват възмущение от нарушенията на човешките права.

Архиепископът намекна, че "простосмъртният" Вестлинг не е разполагал с толкова години, колкото принцеса Виктория, за да се подготви за бъдещия си живот на публична личност, четем в dir.bg.

Сред присъстващите на церемонията близо 1000 гости имаше кралски особи от цял свят, президентите на Финландия и Исландия и други държавници. Сред тях била княгиня Росарио - съпруга на княз Кирил Сакскобургготски, която изглеждала великолепно в синя рокля.

Сред 10-те шафери и шаферки бяха холандската принцеса Катарина-Амалия, норвежката Ингрид Александра и датският принц Кристиан.

След венчавката двете кралски особи направили обиколка по улиците на Стокхолм с каляската, използвана от краля и кралица Силвия по време на тяхната сватба през 1976 година.

Истински панаир на кралското великолепие и мощ!

Сега съпругът на Виктория, простосмъртният Даниел Уестлинг, автоматично получава титлата Принц Вастерготландски.

Принцеса Виктория е най-голямото от трите деца на крал Карл XVI Густав и кралица Силвия и първа по линията за наследяване на престола.

Те имат още една дъщеря и син.

 

More Лица